Hareide fortvilet tross EM-jubel

Åge Hareide er stolt over å lede Danmark til fotball-EM, men ikke like begeistret over DBUs beslutning om å bytte ham ut til sommeren.
Åge Hareide er stolt over å lede Danmark til fotball-EM, men ikke like begeistret over DBUs beslutning om å bytte ham ut til sommeren. Foto: Peter Morrison / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

Lagkaptein Simon Kjær måtte løpe bort og hente Danmarks norske landslagssjef fra sidelinjen for å få ham med på å feire sammen med supporterne.

– Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

– Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

Hareide roser spillerne og trenerapparatet og kommer med flere stikk til DBU.

– Det handler om ikke å gi opp. Jeg er glad for å få sjansen til å trene Danmark. Det har vært en fantastisk fin reise med den suverent beste spillertroppen jeg har hatt. De har vist et samhold og en kultur der de har stått sammen. Vi har en helt unik lagmoral, sier han.

Hareide har en svært imponerende statistikk med Danmark og har ledet laget til to strake mesterskap (VM i fjor, EM neste år). Men etter fotball-EM i 2020 er det slutt. DBU kunngjorde i sommer at Hareide erstattes med Kasper Hjulmand etter mesterskapet.