Real Madrid i fyr og flamme, Rodrygo ble historisk

18-årige Rodrygo skrev mesterligahistorie onsdag. Ingen har brukt mindre tid på å score to ganger i en mesterligakamp, og han er den yngste med hattrick. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter 13 minutter sto det 3-0 til Real Madrid over tafatte Galatasaray i mesterligaen. Det endte 6-0 på en kveld da 18-årige Rodrygo skrev mesterligahistorie.

Mindre enn fire minutter tok det før Real Madrid scoret hjemme på Santiago Bernabéu. Umarkerte Rodrygo var mannen bak scoringen etter en corner. Hans velrettede skudd med venstrebeinet satt helt nede ved stolperoten.

Snaut tre minutter senere satt den igjen til 2-0 for Rodrygo. Denne gangen kom målet etter en heading fra rundt seks meters hold. Seks minutter og 14 sekunder etter avspark er det raskeste noen spiller har scoret to mål i en mesterligakamp, og Rodrygo skulle før kvelden var over bli yngste spiller med hattrick i Champions League.

– Ballen er allerede i garderobeskapet mitt, og den skal signeres av alle gutta, sa Rodrygo etter kampen.

Marcelos pasning var strålende på 2-0-målet. Han var også nest sist på ballen på det første målet. Dessverre for Real Madrid måtte Marcelo forlate banen med skade rett før første omgang var over.

18 år gamle Rodrygo har scoret fire mål i mesterligaens gruppespill til nå, og han har totalt seks mål inkludert La Liga-fulltreffere så langt i sesongen. Det er pene tall for brasilianeren.

VAR var involvert da Toni Kroos ble felt innenfor 16-meteren, og 3-0 kom på straffespark i det 14. minutt. Kapteinen Sergio Ramos var stødigheten selv da han iskaldt satte en av sine karakteristiske «Panenka»-straffer.

Nummer to

Casemiro hadde en ball inne noen minutter før pause, men den ble korrekt avblåst for offside. Det ble ikke den neste som satt i kassa til 4-0 på overtid i 1. omgang. Karim Benzema var mannen bak scoringen. Det var hans mål nummer 61 i Champions League, og det er fjerde flest av samtlige. Rodrygo hadde assist på Benzemas mål.

Benzema har scoret i 15 Champions League-sesonger på rad. Kun Lionel Messi har klar det før ham.

2. omgang ble naturlig nok et lite antiklimaks, men Benzema var ikke ferdigscoret. Ni minutter før full tid satt den andre til 5-0. Det var nummer 62 totalt i mesterligaen og nummer 50 for Real Madrid. Det er ett mer enn klubblegenden Alfredo Di Stéfano i sin tid hadde i serievinnercupen. Bare Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Raul har scoret flere mesterligamål for en og samme klubb.

På overtid satte Rodrygo sitt tredje mål til 6-0. Det skjedde med høyre.

– Jeg tenkte ikke på at det var et klassisk hattrick med scoring med begge bein og hodet, men lagkameratene sa det til meg i garderoben, sa dagens mann.

Galatasaray har ikke scoret på sine seks siste bortekamper i mesterligaen og er med ett fattig poeng uten sjanse til å gå videre i turneringen. Real Madrid-seier betyr at klubben trygget 2.-plassen i gruppa. Etter fire kamper står laget med sju poeng.

Glemme

Gruppeseieren er det nok bare å glemme siden Paris Saint-Germain er uten poengtap. Den franske klubben slo Brugge 1-0 hjemme onsdag og har 12 poeng på fire kamper.

Marco Icardi åpnet showet mot Brugge med scoring etter 22 minutter. Han bredsidet ballen enkelt i mål fra kloss hold etter pasning fra Colin Dagba. Det var hans åttende scoring på ti kamper i Champions League.

Det franske mesterlaget slapp heldig unna da Brugges Mbaye Diagne bommet på straffe i det 77. minutt. Keylor Navas slengte seg riktig vei og reddet som om han aldri skulle ha gjort annet.