Arsenal tilbyr Xhaka hjelp etter konfrontasjon med tilhengere

Granit Xhaka gestikulerer til dommeren i søndagens kamp mot Crystal Palace. Det er hans oppførsel overfor tilhengerne da han ble byttet ut som har gitt Arsenal-kapteinen trøbbel. Foto: Nigel French, PA via AP / NTB scanpix
Granit Xhaka gestikulerer til dommeren i søndagens kamp mot Crystal Palace. Det er hans oppførsel overfor tilhengerne da han ble byttet ut som har gitt Arsenal-kapteinen trøbbel. Foto: Nigel French, PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arsenal-kaptein Granit Xhaka er i hardt vær etter at han reagerte med sinne på tilhengernes buing sist helg. Nå tilbyr klubben ham mental veiledning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal-tilhengerne var misfornøyd med Xhakas prestasjoner i 2-2-kampen mot Crystal Palace søndag, og han ble møtt med buing og ironisk applaus da han ble byttet ut. Han la hånden bak øret, gestikulerte irritert mot tribunene, dro av seg trøya og sa også noen ord som ikke egner seg på trykk.

Manager Unai Emery har uttalt at Xhakas oppførsel var upassende, og han avviste å svare på spørsmål om hvorvidt sveitseren fortsatt skal være lagets kaptein.

– I øyeblikket vil jeg ikke snakke om det, sa han.

Xhaka har vært i tre møter med Emery siden hendelsen, men klubben gjør det klart at spillerens mentale tilstand nå er første prioritet. Ifølge flere britiske medier har klubben tilbudt Xhaka profesjonell hjelp dersom han ønsker det.

Emery har gjort det klart at spilleren er svært lei seg etter hendelsen.

– Det er ikke bare det som skjedde søndag. Han føler at tilhengerne ikke liker ham, sa manageren.

– Han oppførte seg perfekt på trening tirsdag, overfor de andre spillerne og alle i klubben. Han vet at han gjorde noe feil. Han føler det dypt inne i seg.

Emery har rådet Xhaka til å si unnskyld til supporterne, men 27-åringen skal ikke være rede til å gjøre det.

– Jeg trenger ingen unnskyldning, for jeg vet at han er knust. Vi kan snakke om hele situasjonen, men først handler det om ham. Han er veldig langt nede, og vi må støtte ham, sa Emery.

– Mitt ønske for framtiden er å se Xhaka spille og at alle tilhengerne støtter ham. Jeg vet ikke om jeg vil få oppleve det, men det er mitt ideal. Nå må vi først ta ett steg av gangen.

Xhaka var ikke i troppen til onsdagens ligacupkamp mot Liverpool, men det ville han neppe vært selv uten helgens hendelse.

Personvernpolicy