Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander

Artikkelen fortsetter under annonsen

Follo-spiller Benjamin Hallgren er utestengt i sju kamper av Norges Håndballforbund som følge av at han skallet til Fyllingens Jakob Widemann nylig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Episoden oppsto i eliteseriekampen lagene imellom 6. oktober. Tirsdag var Hallgrens straff klar, skriver Bergensavisen. Den bekreftes også i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

Forbundets sanksjonskomité har kommet til at Hallgren skal ilegges seks kampers i karantene. I tillegg kommer kampen Follo-spilleren automatisk var utestengt fra som følge av at han ble vist det blå kortet mot Fyllingen.

I Follo-leiren reagerer man på lengden på utestengelsen.

– For streng

– Vi synes straffen er for streng, og klarer ikke se hva sanksjonskomiteen har lagt til grunn, sier sportslig leder Knut Håland til avisen.

Follo kan anke straffen. Fristen er på to uker, og klubbens sportslige leder varsler at en anke kan bli aktuelt.

– Vi synes forbundet utøver veldig ulik praksis når de utmåler straff, sier Håland og trekker fram hendelsen da en Follo-spiller ble sparket i hodet i en cupkamp tidligere denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Der ble det gitt tre kamper karantene, så igjen; vi skjønner ikke hva som legges til grunn når Benjamin får sju kamper, sier Follo-lederen.

– Kunne godt vært lengre karantene

Fyllingen-ledelsen mener på sin side at Hallgrens karantene på sju kamper ikke er for mye.

– Slik vi ser det, så kunne den godt vært lengre. Men det er ikke straffen som har vært viktigst for oss. Dette er en alvorlig sak fordi det skaper presedens for fremtidige hendelser, sier Vidar Gjesdal til Bergensavisen.

Follo og Fyllingen er henholdsvis nummer ni og ti på eliteserietabellen i håndball etter de fem første serieomgangene.