Unggutter sendte Real Madrid til topps

18-årige Rodrygo jubler etter å ha scoret for Real Madrid mot Osasuna. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Real Madrid inntok tabelltoppen i spansk 1. divisjon med 2-0-seier over Osasuna selv om trener Zinédine Zidane valgte å spare flere av stjernene.

Eden Hazard og Gareth Bale var blant dem som fikk hvile foran en tøff periode med sju kamper på 21 dager, den neste mot byrival Atlético lørdag. Onsdag var det to brasilianske unggutter som gjorde jobben for storklubben.

Vinicius Junior la noen vanskelige måneder bak seg da han skrudde ballen i krysset til 1-0. 19-åringen gråt tårer av glede og lettelse.

18-årige Rodrygo doblet ledelsen med et vakkert mål rett etter at han kom inn fra benken til sin debut.

– Jeg er glad på deres vegne. Noen ganger glemmer vi at de er tenåringer. Vi så følelsene de viste etter å ha scoret på Bernabeu, sa Zidane.

Atlético Madrid ladet også opp til helgens byderby med seier, men Diego Simeone hadde mindre grunn til å smile. Diego Costa og João Félix scoret i 2-0-seieren på Mallorca, men Álvaro Morata ble utvist bare åtte minutter etter at han ble byttet inn og er derfor utestengt i helgens derby.

Morata havnet også i krangel med en tilskuer på vei ut av stadion.

Real Madrid topper tabellen ett poeng foran Atlético før serierunden avsluttes torsdag kveld. Da spiller blant annet Martin Ødegaard og hans Real Sociedad hjemme mot Alavés.