Sebastian Coe gjenvalgt som IAAF-president

Sebastian Coe ble onsdag gjenvalgt som president i Det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP/NTB scanpix.
Sebastian Coe ble onsdag gjenvalgt som president i Det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sebastian Coe ble onsdag gjenvalgt som president i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Dermed går engelskmannen inn i sin andre fireårsperiode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Coe, som var den eneste kandidaten til presidentvervet, ble enstemmig gjenvalgt da Det internasjonale friidrettsforbundet holdt sitt valg i Doha onsdag. Samtlige 203 avgitte stemmer gikk til Coe, som med det går inn i sin andre periode som IAAF-president.

– Jeg er dypt beæret og veldig takknemlig, sa Coe etter at valgresultatet var klart.

Coe, som var en av verdens beste mellomdistanseløpere i sin aktive karriere, ledet arbeidet med å få OL til London i 2012. Han satt også leder for organisasjonskomiteen under lekene.

Som aktiv vant Coe fire OL-medaljer, blant annet vant han OL-gull på 1500 meter både i 1980 og 1984.

Den 62 år gamle briten tok over presidentvervet i 2015 etter kontroversielle Lamine Diack. Senegaleseren satt 16 år i vervet og i hans periode ble det gjort lite mot doping. Da Coe tok over klarte IAAF og ta stilling til dopingproblematikken i Russland og utestengte nasjonen.

Diack står nå tiltalt i Frankrike, tiltalt for korrupsjon og hvitvasking av penger.

VM i Doha starter 27. september.