Hegerberg med hattrick i sesongens første mesterligakamp

Ada Hegerberg innledet den nye mesterligasesongen som hun avsluttet den forrige, med hattrick. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ada Hegerberg innledet den nye mesterligasesongen der hun slapp i den forrige, med hattrick. Hun sto for tre mål da Lyon slo russiske Rjazan 9-0 på bortebane.

Hegerberg scoret tre mål i finalen da Lyon i mai slo Barcelona 4-1 og vant mesterligaen for fjerde gang på rad. Med det var hun oppe i 44 mesterligamål, bare sju bak rekorden til tyske Anja Mittag på 51. Onsdag gjorde hun det klart at den rekorden står for fall med det første.

43 av Hegerbergs mesterligamål har kommet i Lyon-drakt. Dermed har hun like mange for klubben som Camille Abily.

– Å ha like mange som en slik legende er veldig bra. Det motiverer meg til å jage enda flere mål. Jeg er et konkurransemenneske, og det gjør godt både personlig og for laget, sa Hegerberg til klubbens nettsted.

Med onsdagens scoringer passerte hun brasilianske Marta på listen over spillerne med flest mål i mesterligaen for kvinner. Nå har hun bare to foran seg: 1) Anja Mittag 51, 2) Conny Pohlers 48, 3) Ada Hegerberg 47.

Savnet

Dzsenifer Marozsán ga Lyon ledelsen i onsdagens bortekamp, med scoring på straffespark i det 12. minutt. Et kvarter senere innledet Hegerberg sin målfangst i sesongens mesterliga da hun satte inn returen etter et tverrliggertreff.

Marozsán spilte fram Wendie Renard og Amandine Henri til hvert sitt mål før Hegerberg fastsatte pauseresultatet til 5-0 i det 39. minutt. Framspilt av Lucy Bronze scoret hun sitt annet mål for dagen.

Hennes hattrick var komplett da hun i det 70. minutt satte inn 6-0 på et straffespark hun sels skaffet. Noen minutter senere ble hun byttet ut.

– Vi har savnet mesterligaen og score mål der. Dette var en god start på sesongen, sa Hegerberg.

Profesjonelt

Midtstopper Renard skulle også notere hattrick i Russland, og Amel Majri ble den tredje Lyon-spiller i kampen som scoret på straffespark. Dermed er kampen om avansement til åttedelsfinale avgjort før returkampen om to uker, men spenningen i den kampen må bli om Hegerberg runder 50 mesterligamål i karrieren og kanskje også slår rekorden til Mittag.

Lyon har byttet trener siden forrige sesongs mesterligatriumf. Reynald Pedros er erstattet av Jean-Luc Vasseur, men laget virker ikke å være mindre giftig enn før.

– Vi forbereder oss til alle kamper på samme måte. Vi gjør det svært profesjonelt. Planen vår er basert på lagarbeid, og det var godt utført, sa Vasseur til klubbens nettsted.

Hegerberg har scoret fem mål på Lyons to første seriekamper for sesongen.