Sjögren: – Vi trenger motstandere som England

Landslagssjef Martin Sjögren mener veien til videre utvikling for Norges kvinnelandslag går gjennom kamper mot motstandere på nivå med tirsdagens rival England. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix
Landslagssjef Martin Sjögren mener veien til videre utvikling for Norges kvinnelandslag går gjennom kamper mot motstandere på nivå med tirsdagens rival England. Foto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Sjögren har stor tro på at hans unge landslag vil utvikle seg ytterligere fram mot fotball-EM om to år. På veien er det viktig å møte lag som England.

Det femteplasserte laget på FIFA-rankingen er motstander i Bergen tirsdag kveld og byr på en kvalitet av motstand ingen av grupperivalene i EM-kvalifiseringen matcher.

– I VM var vi femte yngste lag, selv om noen som snart gir seg (les: 39-årige Ingrid Hjelmseth) dro opp snittet. Vi har et ungt lag med stort rom for utvikling, og vi skal fortsette å skape gode forutsetninger for å ta denne gjengen ytterligere framover, sier han til NTB.

– Da er kamper som denne mot England viktige. All ære til kvalifiseringen, men vi vil konkurrere med de beste i verden, og det viste vi i VM at vi mestrer. Da trenger vi slike kamper, for dem blir det ikke så mange av i kvalifiseringen.

Norge er nummer 12 på FIFA-rankingen. Motstandere i EM-kvalifiseringen er Wales (32), Hviterussland (54), Nord-Irland (59) og Færøyene (85).

Makser

Selv om Norge ikke skal til OL neste sommer, kommer man til å benytte alle landslagsdatoene i FIFA-kalenderen til samlinger, og når det ikke skal spilles kvalifisering vil man lete etter motstandere av godt kaliber.

– Vi forsøker å få til slike kamper når det går, når det er plass i skjemaet, sier Sjögren.

En grunn til at Norge har tatt så store steg de siste årene er at laget har hatt mange samlingsdøgn og fått mye anledning til å øve. Slik skal det fortsatt være.

– Vi holder oss til FIFA-kalenderen. I år kommer vi ikke til å utnytte alle døgnene under årets siste samling (i november, da kvalifiseringskampen hjemme mot Nord-Irland blir samlingens eneste), men det er med bakgrunn i at vi hadde en så lang samling under VM, sier Sjögren.

– Vi fikk noen dager av TFK (Toppfotball Kvinner), og vi velger å gi noen tilbake. Det er helt bevisst, men neste år kommer vi til å følge FIFA-kalenderen og utnytte alle dagene. Vi skal makse, som vi mer eller mindre har gjort de siste årene.

Kampene

Foreløpig er bare kvalifiseringskampene spikret i landslagets opplegg fram til neste høst. Dette er lagets videre program:

2019:

4/10: Hviterussland (b)

8/10: Færøyene (b)

8/11: Nord-Irland (h)

2020:

14/4: Wales (b)

5/6: Færøyene (h)

18/9: Hviterussland (h)

22/9: Wales (h).

Det betyr at det er god plass til sterke motstandere neste år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært