Bendtner klar for FC København

Nicklas Bendtner er ferdig i Rosenborg. Han er klar for FC København. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Nicklas Bendtner er ferdig i Rosenborg. Han er klar for FC København. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Superligaklubben FC København henter Nicklas Bendtner fra Rosenborg. Angriperen har skrevet under på en halvårskontrakt med Ståle Solbakkens klubb.

Det er FC København som opplyser at de har hentet dansken hjem fra Norge. Veteranen deltar i sin første FCK-trening onsdag. Etter økta blir det holdt et pressemøte med Bendtner og FCK-trener Ståle Solbakken.

– Jeg skal gjøre alt i min makt for å gripe sjansen de neste månedene. Jeg er overhodet ikke lei av fotball. Jeg er mer sulten og motivert enn noen gang før, sier spissen på sin Instagram-profil.

Spisskrise

Signeringen skjer under to uker etter at Solbakken avfeide at noe slikt var på trappene.

– Når man ser på hans kampform, er det en spiller som uansett ikke ville kunne hjelpe oss i noen måneder, sa nordmannen til Ekstra Bladet da.

FCK har stått i en spisskrise etter at Dame N'Doye fikk en skade og nå mister høstsesongen fordi han må operere. N'Doye var i kjempeform før skaden og hadde scoret fire mål på seks kamper.

Bendtner kom til Rosenborg foran 2017-sesongen og gjorde en bra debutsesong på Lerkendal. Da ble han toppscorer i Eliteserien med 19 mål og gjorde også en god figur ute i Europa.

Turbulent

I fjor var prestasjonene svakere, og utenomsportslige kontroverser har også skapt trøbbel for dansken. Før årets sesong ble Bendtner dømt til 50 dagers fengsel for den mye omtalte voldsepisoden i fjor høst. Straffen måtte ha sone med fotlenke hjemme i leiligheten sin i København.

Denne sesongen har ikke dansken spilt for Rosenborg siden 0-3-tapet for Molde i slutten av april. Han står med fem kamper og null mål i Eliteserien denne sesongen. Han deltok heller ikke i Rosenborgs dobbeltoppgjør mot Dinamo Zagreb i mesterligakvalifiseringskampene.

Dansken har også fortid i storklubber som Arsenal og Juventus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært