Ødegaard avgjorde for Real Sociedad, vant 1-0 over Mallorca

Martin Ødegaard skjøt Real Sociedad til seier over Mallorca søndag. Foto: JOSE JORDAN / AFP / NTB scanpix. Foto: Jose Jordan / Afp / NTB scanpix

Martin Ødegaard scoret sitt første La Liga-mål da han sikret seieren for Real Sociedad borte mot Mallorca søndag. Den avgjørende 1-0-scoringen kom etter pause.

Sociedad kontret hurtig etter en corner fra motstanderen. Ødegaard var involvert i starten av angrepet. Så avsluttet han det hele med en kontrollert scoring. Han mottok ballen i feltet og beholdt roen da han plasserte ballen i krysset.

Ødegaard ble mer og mer sentral utover i kampen. Han kunne også skaffet en straffe helt i sluttfasen, men han valgte å stå på beina.

Sportsavisen Marca roste nordmannen mye i sitt live-referat. – Han lyser opp La Liga også med mål, meldte avisen.

Løp mye

Det var svært varmt i Palma de Mallorca, og det ble lagt inn vannpauser underveis. Sociedad var svært nær å ta ledelsen like før pause. Avslutningen gikk i innsiden av stolpen.

Før det hadde Ødegaard vist seg fram et par ganger med teknikk av klasse. Han løp også nest mest (6,1 kilometer) av alle i første omgang.

Etter pause forsøkte 20-åringen seg med et frispark fra 17 meter. Ballen gikk over muren, men slo inn i sidenettet på Mallorca-målet.

Ikke lenge etter kom nordmannens mål.

Sterk start

Sociedad startet sesongen med 1-1 borte mot Valencia. I neste runde venter lokaloppgjør mot Athletic de Bilbao. Også den kampen spilles borte.

Første hjemmekamp på nyrenoverte Anoeta-stadion skjer i midten av september. Da kommer en av de tre tittelkandidatene, Atlético Madrid, til San Sebastian.

Før det skal Ødegaard spille to EM-kvalkamper (Malta og Sverige). Den norske troppen offentliggjøres tirsdag.

Etter Ødegaards utvikling det siste snaue året, er det ikke lenger noe snakk om han skal tas ut eller ikke.