Liverpool-forsvarer kan blir kåret til årets spiller av UEFA

Liverpools Virgil van Dijk er én av tre som er nominert til prisen Årets spiller av UEFA. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB scanpix.
Liverpools Virgil van Dijk er én av tre som er nominert til prisen Årets spiller av UEFA. Foto: AP Photo/Dave Thompson/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Virgil van Dijk, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo kan få prisen «Årets spiller» av UEFA. Vinneren offentliggjøres under mesterligatrekningen 29. august.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) opplyser torsdag at det enten blir Liverpools Virgil van Dijk, Barcelonas Lionel Messi eller Juventus-spiller Cristiano Ronaldo som får prisen.

UEFA holder kortene tett til brystet om vinneren fram til utdelingen 29. august under trekningen av mesterligaens gruppespill.

Van Dijk var en klippe i Liverpool-forsvaret da klubben vant mesterligaen forrige sesong. I tillegg storspilte han for klubben og ble kåret til årets spiller i Premier League. I april stakk den 28 år gamle nederlenderen av med spillerforeningen PFAs gjeve pris til årets spiller i engelsk fotball.

Messi vant den spanske ligaen med Barcelona, i tillegg til den spanske supercupen. Argentineren ble også toppscorer i mesterligaen forrige sesong med sine ti mål på tolv kamper, og scoret 34 mål på 36 kamper i La Liga.

Ronaldo vant blant annet nasjonsligaen med Portugal og ble turneringens toppscorer. I tillegg vant han Serie A med Juventus, den italienske supercupen og var nominert til Gullballen.

Personvernpolicy