Johaug smadret egen rekord i Lysebotn Opp

Therese Johaug jubler etter målgang i rulleskiløpet Lysebotn Opp.
Therese Johaug jubler etter målgang i rulleskiløpet Lysebotn Opp. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Therese Johaug var i egen klasse og vant rulleskiløpet Lysebotn Opp i suveren stil torsdag. Tidsmessig knuste hun sin egen rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen brukte 31 minutter og 18 sekunder på de 7,5 kilometerne opp den krevende Lysebotn-traseen. Det var nesten halvminuttet raskere enn hennes gamle bestenotering på 31.46,3 fra i fjor.

Som i fjorårets utgave av konkurransen kvittet Johaug seg med forfølgerne tidlig. Deretter vokste avstanden seg bare større og større.

Til mål kom langrennsstjernen fra Dalsbygda i ensom majestet.

– Jeg er veldig fornøyd med tiden og har følt meg i veldig bra slag i vår og sommer. Jeg e godt fornøyd med løyperekord, men det er vanskelig å sammenligne med tidligere, sa Johaug etter målgang.

– Det er dette som er min spesialitet, motbakke på rulleski. Det kan ikke bli stort bedre, tilføyde hun.

Østberg nærmest

Bak 31-åringen ble det en kamp mellom Ingvild Flugstad Østberg og den finske skiskytteren Kaisa Mäkäräinen om annenplassen. Den duellen vant til slutt Østberg.

– Jeg er veldig fornøyd. Selvfølgelig den hardeste økte så langt i år og en av de hardeste konkurranse i året, men samtidig er jeg glad for at det er flest som heier på toppen. Det er da det er vondest, sa hun til NTB.

Det var ingenting å gjøre med Johaug.

– Nei, og det kunne jeg sagt for ett år siden, og neste år blir det akkurat det samme. Det er ikke overraskende. Det er ikke det jeg vurderer min egen innsats ut fra heller. Hun går vanvittig fort, sa Østberg.

Friidretts-NM neste

Johaug vant også Lysebotn Opp i 2016 og 2018.

31-åringen er inne i en periode med mange konkurranser. Deltakelsen i Blink-festivalen etterfølges av den mye omtalte starten på 10.000 meter under friidretts-NM på Hamar.

Der venter de fleste at Johaug vil ta medalje. Langrennsstjernen er sågar av mange ansett som den heteste favoritten til å ta NM-gullet.

– Jeg har ikke løpt mange løp tidligere og skal ikke skyte på meg noe som helst. Jeg skal gjøre dette med et smil, få meg ei god økt og løpe på ei god tid, sa Johaug torsdag.

Hun er usikker på hvor fort hun kan løpe mot friidrettseliten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden