Åpen for alle - alltid

Rosenborg i form kan få mesterligadrømmen knust

BATE Borisov leder 2-1 før returoppgjøret mot Rosenborg i mesterligakvalifiseringen. Her skaffer Zakhar Volkov straffesparket som resulterte i 1-0 forrige uke. Foto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix
BATE Borisov leder 2-1 før returoppgjøret mot Rosenborg i mesterligakvalifiseringen. Her skaffer Zakhar Volkov straffesparket som resulterte i 1-0 forrige uke. Foto: Sergei Grits / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets mesterligadrøm kan være over for Rosenborg nesten før den har startet. BATE Borisov har 2-1 å gå på før onsdagens returoppgjør på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under Eirik Hornelands ledelse har trønderne innledningsvis slitt voldsomt i hjemlig serie, men de siste kampene har laget vist lovende tendenser. Relasjonene i lagdelene er blitt bedre, spillernes fysiske form er blitt bedre, og man har begynt å score mål.

I bortekampen mot BATE Borisov hadde trønderne dessuten ikke helt marginene på sin side, og laget burde reist hjem med minst et uavgjortresultat. Det viktigste var derimot at Rosenborg fikk med seg et bortemål og ikke gikk på et stortap.

– Vi har fått tilbake selvtilliten, og det håper jeg vi får utnyttet. Det hele henger sammen med at både laget og det kollektive fungerer bedre, sier Anders Konradsen til klubbens nettsted.

Konradsen scoret det viktige bortemål i Hviterussland, men Igor Stasevitsj og Maksim Skavysj sørget for at hviterusserne leder før returoppgjøret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På tirsdagens trening fikk RBK derimot et lite skudd for baugen. Angriperen Alexander Søderlund måtte hjelpes av banen etter en smell i ankelen og 31-åringen er usikker til kampen.

– Vi stiller med et slagkraftig lag med eller uten Søderlund, sa Eirik Horneland på pressekonferansen foran kampen.

Solide defensivt

BATE Borisov har tidligere vist seg som et defensivt solid lag. Laget slo blant annet Arsenal 1-0 på hjemmebane i forrige sesongs europaliga.

I hjemlig serie har BATE kun sluppet inn seks mål på 15 kamper. Kampen mot Rosenborg sist onsdag viste derimot at laget er sårbart og at trønderne var fullt på høyde med dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir spennende. Vi må score mål og vinne kampen. De var «brenneffektive» og tok vare på sjansene sine i den kampen, uttaler Konradsen.

Det har vært varmt i Trøndelag de siste dagene, men onsdag vil det bli mer normalt. Det trønderske publikummet har kjent sin besøkelsestid og det er ventet mellom 16.000 og 17.000 tilskuere på kampen på Lerkendal onsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Odd- og Bodø/Glimt-spiller Emil Jonasson spiller for BATE, men 26-åringen var ubenyttet innbytter i første oppgjør.

Mulig svensk motstand

– Vi må få opp tempoet. Det var litt dårlig tempo selv om vi styrte kampen siste. Banedekket på Lerkendal er bedre slik at kan få utnyttet den delen av spillet bedre, sier Konradsen.

Rosenborg hadde også en egen straffetrening under mandagens økt. Kampen kan bli avgjort fra ellevemeteren hvis den ender med trøndersk 2-1-seier og dermed 3-3 sammenlagt.

Med avansement skal Rosenborg ut mot vinneren av oppgjøret mellom AIK og Maribor i tredje kvalifiseringsrunde før et eventuelt omspill. Maribor leder 2-1 etter første oppgjør.

Blir det tap, skal Rosenborg ut i tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen. Det skal de i så fall møte Sarajevo.