Kristoff klarte tidsfristen, men tror ikke på ny etappeseier i Paris

Alexander Kristoff kom seg i mål tidsnok og skal sykle den siste Tour de France-etappen søndag.
Alexander Kristoff kom seg i mål tidsnok og skal sykle den siste Tour de France-etappen søndag. Foto: Thibault Camus / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske rytterne er klare for søndagens avsluttende Tour de France-etappe, men Alexander Kristoff tror han ikke klarer å gjenskape fjorårets seier i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble en tøff fjelletappe for Alexander Kristoff, og foran etappen var han bekymret for at Paris-drømmen kunne ryke. Men han kom seg i mål innen tidsfristen og er nå klar for årets siste etappe i Tour de France, som går fra Rambouillet til Champs-Élysées i Paris søndag.

Kristoff vant massespurten under siste etappe i fjor, men tror ikke på gjentakelse.

– Jeg håper jeg føler meg bedre i morgen. Men jeg har følt meg ganske dårlig den siste uken, sa en defensiv Kristoff til TV 2 etter lørdagens etappe.

Vincenzo Nibali vant lørdagens Tour de France-etappe som kun var 59 kilometer lang grunnet vanskelige værforhold. Egan Bernal (22) beholdt den gule ledertrøyen, og den unge colombianeren er nå kun en sjarmøretappe unna å vinne årets ritt.

Kristoff og Sven Erik Bystrøm syklet i mål 20 minutter og 50 sekunder bak vinneren. Like bak fulgte Amund Grøndahl Jansen på 153.-plass.

Vegard Stake Laengen ble beste norske på en 60.-plass lørdag.

De andre norske kom seg også i mål tidsnok. Odd Christian Eiking ble nummer 70, mens Edvald Boasson Hagen endte på 114.-plass og brukte snaue 18 minutter mer enn etappevinner Nibali.