Ufrivillig PGA-pause for Hovland

Viktor Hovland i aksjon på PGA-touren i Illinois søndag. Nå blir det en ufrivillig pause for 21-åringen. Neste turnering er 1. august. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix
Viktor Hovland i aksjon på PGA-touren i Illinois søndag. Nå blir det en ufrivillig pause for 21-åringen. Neste turnering er 1. august. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Viktor Hovland har bare én PGA-tour-invitasjon igjen og den vil han bruke i begynnelsen av august, skriver norskgolf.no. Dermed blir en ufrivillig pause.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har kanskje godt av en liten pause. Han har jo vært i aksjon i fem uker på rad. Selv om han er ung og sterk så blir også han sliten, sier den tidligere golfproffen og eurosportkommentatoren Per Haugsrud til NTB.

Den ferske golfproffen fra Oslo har imponert i sine første PGA-turneringer som profesjonell, men oppgaven med å kvalifisere seg til neste års PGA-tour er likevel veldig tøff. Etter to 13.-plasser og en 16.-plass nå sist i helgen har han ikke klart å komme blant de ti beste som ville gitt automatisk deltakelse i neste turnering i PGA-touren.

Han var bare ett slag unna det søndag. Nå har han bare én PGA Tour-invitasjon igjen. Den skal han bruke i sesongfinalen Wyndham-mesterskapet i Greensboro fra 1. til 4. august. Der må Hovland bli topp to for å sikre seg PGA Tour-kortet direkte for neste sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tøft

Den oppgaven virker svært så vanskelig i feltet blant mange av verdens beste golfere. 21-åringen får imidlertid en ny mulighet i sluttspillsturneringene Korn Ferry Tours i august og september.

Den første spilles i Columbus, Ohio fra 15.-18. august, den neste i Boise, Idaho 22.-25. august og den siste i Newburgh, Indiana fra 30. august til 2. september. Der trenger han å være blant de 25 beste etter de tre turneringene for å få PGA Tour-kortet for neste sesong.

– Det må noe virkelig spesielt til hvis jeg skal klare det i Wyndham, men sannsynligvis kommer jeg til å spille Korn Ferry Finals, sa Hovland til pgatour.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trygg på Hovland

Per Haugsrud tror Hovland med det samme spillet han har vist i det siste vil klare det. Nordmannen har både mentaliteten og slagrepertoaret på plass.

– Det er viktig for ham å komme med på PGA-touren neste sesong og det tror jeg han har gode muligheter for gjennom spill de tre kvalifiseringsturneringene, sa Haugsrud til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er ganske trygg på at han klarer det, men så det idrett da og alt kan skje. Vi så jo Federer misse to matchballer i egen serve i Wimbledon-finalen, sa Haugsrud.

En annen norsk spiller som kjemper om innpass på PGA-touren, er Kristoffer Ventura. Hans muligheter er derimot noe bedre ettersom han vant en mindre turnering, rangert under PGA-touren. Han er for tiden blant de 25 beste på den pengelisten. Det gir også rett til PGA-spill i 2020.