Mahrez sendte Algerie til finalen i Afrikamesterskapet med overtidsscoring

Riyad Mahrez (nest til høyre) avgjorde semifinalen mot Nigeria. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Senegal er klare for finalen i Afrikamesterskapet etter 1-0 mot Tunisia. Der venter Algerie som slo Nigeria 2-1 etter en scoring helt på tampen.

Manchester City-spilleren Riyad Mahrez satte inn 2-1 mot Nigeria på frispark fem minutter på overtid og sørget for at Algerie møter Senegal i finalen i Afrikamesterskapet. Den spilles fredag.

Tidligere i oppgjøret hadde Algerie tatt ledelsen ved et selvmål av tidligere Haugesund-spiller William Troost-Ekong.

Odion Ighalo, en annen kjenning fra norsk fotball, utlignet for Nigeria på straffespark. Spissen spilte i Lyn før han senere hadde stor suksess med Watford i Premier League.

På overtid dukket altså Mahrez opp og sendte Algerie til deres første finale siden 1990.

Der venter Senegal som på sin side vant 1-0 over Tunisia etter ekstraomganger. I det oppgjøret kunne det fint vært flere mål.

Begge lag hadde glimrende muligheter til å avgjøre i ordinær tid. Både Tunisia og Senegal bommet nemlig på straffe.

Etter 75 minutter reddet Alfred Gomis forsøket fra Ferjani Sassi med en kvalifisert redning. Mouez Hassen ville ikke være noe dårligere og vartet opp med en mesterlig redning på straffesparket til Henri Saivet seks minutter senere.

Avgjørelsen falt etter 100 minutter. Et Senegal-frispark ble slått inn i boks, og på bakerste stolpe var Tunisia-stopper Dylan Bronn uheldig da ballen traff ham i bakhodet og trillet i mål.

Algerie og Senegal møttes også i gruppespillet i mesterskapet. Da vant Algerie 1-0.