Kristoff hektet av like før mål – Groenewegen vant 7. etappe

Alexander Kristoff klarte ikke å blande seg inn i kampen om seieren. Her fra en tidligere etappe. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
Alexander Kristoff klarte ikke å blande seg inn i kampen om seieren. Her fra en tidligere etappe. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alexander Kristoff klarte ikke å blande seg med i kampen om seieren på den 7. etappen av Tour de France. Den ble vunnet av Dylan Groenewegen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristoff havnet et stykke bak teten snaue to kilometer før mål, men ble dratt opp igjen av UAE-laget. Han klarte likevel ikke å blande seg inn i kampen om seieren.

Den gikk til nederlandske Dylan Groenewegen som vant massespurten.

Kristoff forteller at han mistet hjulet til opptrekker Jasper Philipsen.

– Vi mistet hverandre rett før siste svingen og jeg mistet mange posisjoner. Etter det fant jeg ham aldri igjen. Jeg måtte ta masse vind for å komme meg fram, sa Kristoff til TV 2.

Tirsdag var Kristoff bare noen centimeter unna etappeseier, men ble slått på målstreken av italienske Elia Viviani.

Etter en ekstraordinær etappe torsdag, med en stupbratt avslutning, var det en flatere variant fredag. Duoen Yoann Offredo og Stephane Rossetto satt lenge i brudd, men det endte til slutt med spurtoppgjør som forventet.

Lørdag venter en tyngre etappe i Tour de France. Da skal syklistene gjennom 200 kilometer mellom Mâcon og Saint-Étienne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden