Superfart venter Ingebrigtsen-brødrene

Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen i Stanford, California for knappe 14 dager siden.
Brødrene Jakob og Filip Ingebrigtsen i Stanford, California for knappe 14 dager siden. Foto: Jeff Chiu / AP

Fredagens 1500 meter i Monaco er løpet som Filip (26) og Jakob Ingebrigtsen (18) har snakket om i hele år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det løpet duoen har sett seg ut med tanke på stor fart. Alt bør ligge til rette for at det blir slik også. Det er meldt om rundt 26 varmegrader når løpet går av stabelen om kvelden. I tillegg er det meldt om lett fønvind fra sør.

Dessuten er verdens beste 1500-meterløper også på plass i Monaco, til tross for at løpet ikke er en del av det ordinære Diamond League-stevnet samme kveld og sted.

Årsbeste

Kenyaneren Timothy Cheruiyot vant på knallsterke 3.28,77 og noterte årsbeste i verden i Diamond League-stevnet i Lausanne sist fredag. Han er bare én av mange kanoner på startstrek i fyrstedømmet. Løpet i Monaco er et som 1500-meterfolket har hatt i hodet i flere måneder.

I det samme løpet i Lausanne spurtet Jakob Ingebrigtsen inn til 3.30,16 og var bare 15 hundredeler unna bror Filips norske rekord satt i nettopp Monaco for ett år siden.

Filip Ingebrigtsen ble nummer fire i Lausanne med 3.30,82.

Brødrene var stappfulle av jetlag i Sveits, og med slike tider er det liten tvil om at de har formen inne.

– Alt ser bra ut, men det er ikke sikkert at det blir løpt like fort eller fortere i Monaco enn i Lausanne. Det var veldig fine forhold i Lausanne også, og det ble sterkt levert, sier toppidrettssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund til NTB.

Brødrene Filip og Jakob Ingebrigtsen er de to eneste norske som deltar i Monaco.

VM-krav

Eldstebror Henrik Ingebrigtsens skal løpe en 5000 meter i Belgia neste helg. Målet er at han skal forsøke å løpe under VM-kravet på 13.22,50. Bror Filip løp på 13.11,75 og satte familierekord tidligere i år.

Karsten Warholm har hatt en lang konkurransepause, men er tilbake på 400 meter hekk i London 20 juli.

Amalie Iuel er fersk bronsevinner fra Sommeruniversiaden på 400 meter hekk i Napoli. Hun står foreløpig på venteliste til samme distanse i London.

Stevnet i London kan også være aktuelt for Filip og Jakob Ingebrigtsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden