Remis for Carlsen etter imponerende spill, klar for «finale»

Magnus Carlsen spilte remis mot Levon Aronian fredag og er klar for et svært avgjørende parti mot Wesley So lørdag i Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen spilte remis mot Levon Aronian fredag og er klar for et svært avgjørende parti mot Wesley So lørdag i Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen jaget seier mot Levon Aronian i et fascinerende parti i Zagreb fredag, men måtte nøye seg med remis og fortsatt ledelse .

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag venter en dyst mot sammenlagttoer Wesley So, som er halvpoenget bak ham i turneringen.

– Det er klart at turneringsseieren står mellom oss to. Jeg er rede for en fight, sa Carlsen til arrangøren etter fredagens parti.

Han overrasket i åpningen og skaffet seg en lovende posisjon, men fant aldri måten å omsette den i seier.

– Det var definitivt et interessant parti. Jeg hadde et ambisiøst konsept i åpningen, og det var ikke så dumt. Jeg fikk til alt jeg ønsket, men så fant jeg aldri noe «killer blow». Det var frustrerende, men jeg vet ikke om muligheten noen gang var der, sa Carlsen.

So måtte også nøye seg med remis fredag, og dermed er Carlsen fortsatt halvpoenget foran med to partier igjen å spille. Lørdagens dyst mot amerikaneren kan avgjøre hele turneringen, og med seier vil Carlsen iallfall stå igjen som vinner i Zagreb.

Les også: Carlsen måtte nøye seg med remis

I siste runde søndag spiller den norske verdensmesteren mot Maxime Vachier-Lagrave.

Carlsen er nå ubeseiret i 77 langsjakkpartier på rad.