Sjögren: – Vanskelig å forsvare seg mot slik kvalitet

Martin Sjögren klemmer Therese Sessy Åsland etter kvartfinaletapet mot England. De norske spillerne ble herjet med av et godt engelsk lag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Martin Sjögren klemmer Therese Sessy Åsland etter kvartfinaletapet mot England. De norske spillerne ble herjet med av et godt engelsk lag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge ble knust av England i VM-kvartfinalen. Landslagssjef Martin Sjögren mener det er vanskelig å forsvare seg mot spillere som Lucy Bronze og Nikita Parris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi visste om det og hadde forberedt oss på det, men iblant er individuell kvalitet helt avgjørende. Vi har sett andre kamper der vi hadde en Caroline Graham Hansen som skapte enorm ubalanse. Alle prater om henne og vet om henne, og likevel får hun det til, sa han.

– Det var litt av det samme for England i dag. Spillere som Parris og framfor alt Bronze er det vanskelig å forsvare seg mot når de spiller som de gjorde i dag.

Han prøvde å gjøre grep underveis, blant annet byttet Guro Reiten og Karina Sævik kant midtveis i første omgang så Sævik skulle hjelpe til å demme opp.

– Det på virket ikke kjempemye, og det var også fordi vi ville få begge mer med i angrepsspillet. I pausen kunne vi vise bilder for å rette opp litt, som at Maria (Thorisdottir) måtte komme litt tidligere ut, fordi Kristine (Minde) ble veldig ensom.

«Må få Gullballen»

Englands landslagssjef Phil Neville skrøt uhemmet av Bronze etter kampen og sa at det er hans klare mening at Lyon-backen må få Ballon d'Or neste gang den deles ut. Sammen med høyrekant Parris herjet hun nådeløst med de norske og var involvert i alle målene.

– Jeg synes framfor alt at vi hadde problemer i første omgang. Da kom vi ikke opp på nivået som behøves. Vi var forberedt og visste at England er veldig, veldig sterke på sin høyreside, men når vi møter så gode spillere er man noen ganger ikke gode nok, og det var ikke vi i dag, sa Sjögren.

Mens de to første baklengsmålene kom etter engelske gjennombrudd på høyre kant iscenesatt av Bronze og Parris, kom 3-0-målet på et frisparktrekk der de norske ikke var oppmerksomme nok.

Greide det ikke

– Vi har en plan for å hindre den typen dødball, og på reprisen kan man se Vilde (Bøe Risa) gjøre alt hun kan for å forsøke å nå fram og blokkere. Bronze fikk til en ekstremt god avslutning. Vi var forberedt på det, men greide det ikke, sa Sjögren, som ble spurt om Norges VM i hans øyne var vellykket eller ikke.

– Ut fra målsetningen vi selv satte i januar (medalje) kan man si vi har mislyktes, men da vi satte den var det vel bare vi i rommet som trodde at vi skulle kunne ta oss hele veien. Nå var vi en kamp fra å spille om medalje. Vi strakk ikke helt til i dag. Dessverre får vi ikke være med blant de fire siste, og vi kommer ikke til OL. Det er vi skuffet over, absolutt.

Personvernpolicy