Norsk eventyrhest travet inn ny storpremie, kun slått av legende

Looking Superb imponerte på ny i Paris søndag. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix
Looking Superb imponerte på ny i Paris søndag. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske supertraveren Looking Superb ble nummer to i storløpet Prix Rene Balliere i Paris søndag. Det ga nye 400.000 kroner inn på konto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I mål var seksåringen kun knapt slått av den franske travkeiseren Bold Eagle. Seieren var Bold Eagles fjerde strake i løpet som regnes som sommerhalvårets svar på Prix d'Amerique.

Looking Superb gjorde sin første start siden Elitloppet i Stockholm. Der ble den norske eventyrtraveren langt på vei bortkjørt av kusken Åke Svanstedt. Nylig ble hesten strøket fra Oslo Grand Prix på grunn av feber.

Søndag var den tilbake i banen og viste tegn til formen som ga en overraskende andreplass i vinterens Prix d'Amerique. Tross en tidlig galopp som medførte et ikke ubetydelig terrengtap, avsluttet hesten råsterkt og var kun knepent slått av Bold Eagle.

I sulkyen satt trener Jean Michel Bazire og var trolig godt fornøyd med det han så av sin norske superstjerne. Det var ganske sikkert også eier Kolbjørn Selmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Looking Superb har vært det reneste eventyret etter at den i fjor ble flyttet til Frankrike og kom i trening hos Bazire. Drøyt 4,7 millioner kroner har strømmet inn på kontoen siden den gang.

Søndag var trønderhesten gjort til favoritt av spillerne i Prix Rene Balliere.

I sulkyen bak vinnerhesten Bold Eagle satt svenske Björn Goop.