USA fikk revansj for sjokktapet som nektet laget VM-deltakelse

USA-midtstopper Aaron Long jubler for en av sine to scoringer mot Trinidad og Tobago. Foto: David Dermer / AP / NTB scanpix
USA-midtstopper Aaron Long jubler for en av sine to scoringer mot Trinidad og Tobago. Foto: David Dermer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs fotballherrer knuste Trinidad og Tobago 6-0 lørdag og avanserte enkelt fra gruppespillet i Gold Cup. Ikke minst var seieren en viktig revansj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trinidad og Tobago var nemlig laget som slo USA i den avgjørende kvalifiseringskampen til fotball-VM i 2018 og nektet amerikanerne deltakelse i Russland.

Mange hadde trodd USA skulle vinne borte mot tabelljumboen i kvalifiseringen, men Trinidad og Tobago vant 2-1 og sørget for at USA endte på femteplass i gruppen der tre lag gikk rett til VM. Russland-tur ble det på Mexico, Costa Rica og Panama.

Lørdag kveld amerikansk tid møttes lagene igjen i Gold Cup, som er det kontinentale mesterskapet for Nord- og Latin-Amerika og Karibia. Og et USA på revansjjakt lot ikke trinidaderne slippe billig unna på arenaen i Cleveland, Ohio.

Effektivt

Midtstopper Aaron Longs 1-0-scoring kom riktig nok først etter 40 minutter, men etter hvilen tok det fullstendig av offensivt for amerikanerne.

Gyasi Zardes scoret to ganger på tre minutter før Chelsea-klare Christian Pulisic økte til 4-0 kort etter. Deretter scoret Paul Arriola USAs fjerde mål på 12 minutter før Long la på til 6-0 på overtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hver gang vi går ut på banen ønsker vi å markere oss. Vi ønsker å endre måten verden ser på amerikansk fotball på, sa tomålsscorer Zardes.

Gruppefinale venter

Mens det var mye snakk om revansj i forkant av kampen, insisterte amerikanerne på at VM-blemmen var glemt, og at det viktige var å avansere til kvartfinalen i Gold Cup.

– Vi er videre til neste runde. Det er viktig. Og det var fokuset vårt i forberedelsene til kampen. Trinidad sto i veien, sa landslagssjef Gregg Berhalter.

Også Panama er videre fra gruppespillet etter å ha slått Guyana 4-2 lørdag. USA og Panama står med full pott etter to kamper, mens Guyana og Trinidad og Tobago er poengløse.

Gruppefinalen mellom USA og Panama spilles onsdag.