Lotteritilsynet med advarsel til Sjakkforbundet

Gunn Merete Paulsen er direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.
Gunn Merete Paulsen er direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lotteritilsynet advarer Sjakkforbundet mot å inngå avtale med den utenlandske pengespillaktøren Kindred.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjakkpresident Morten Lillestøl Madsen bekreftet for to uker siden at Norges Sjakkforbund er tilbudt en avtale med Kindred Group verdt 50 millioner kroner. Spillselskapet eier blant annet Unibet og har base på Malta. Tilbudet får Lotteri- og stiftelsestilsynet til å reagere.

– Norges Sjakkforbund bør vurdere konsekvensene ved å inngå en slik avtale nøye. Å fronte et samarbeid med en aktør som i dag bevisst bryter norsk lov kan potensielt medføre brudd på pengespillregelverket, sier Lotteritilsynet i en pressemelding.

Lotteritilsynet sendte fredag et brev til Norges Sjakkforbund hvor de redegjør for gjeldende regelverk på området.

– Ifølge norsk lov er det forbudt å tilby pengespill på det norske markedet uten å ha tillatelse fra norske myndigheter og at det er forbudt å markedsføre eller formidle pengespill som ikke har slik tillatelse. Kindred er en ulovlig aktør i det norske pengespillmarkedet fordi de ikke har tillatelse til å arrangere pengespill her til lands, skriver tilsynet i brevet.

Det er bare Norsk Tipping og Norsk Rikstoto har rett til å tilby pengespill i Norge. Likevel kan nordmenn bruke utenlandske spillselskaper på nett.