Japan overrasket med uavgjort mot Uruguay

Uruguays Luis Suárez reagerer etter å ha misset på muligheten til å score et vinnermål mot Japan torsdag. Kampen endte 2–2 på Arena Gremio i Porto Alegre i Brasil, og Suárez sørget for ett straffemål. Foto: Edison Vara / AP / NTB scanpix
Uruguays Luis Suárez reagerer etter å ha misset på muligheten til å score et vinnermål mot Japan torsdag. Kampen endte 2–2 på Arena Gremio i Porto Alegre i Brasil, og Suárez sørget for ett straffemål. Foto: Edison Vara / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Koji Miyoshi ga Japan ledelsen to ganger i 2–2 kampen mot Uruguay torsdag i Copa America. Uruguay reddet ett poeng etter mål av Luis Suárez og José Giménez.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 0-4-tapet i Japans åpningskamp mot Chile og Uruguays 4–0 seier over Ecuador i den andre åpningskampen i gruppe C, var det ikke helt ventet at Japan skulle ta føringen på Arena do Grêmio torsdag.

Men Koji Miyoshi ordnet 1-0-ledelse etter 25 minutters spill og en pen målgivende pasning fra Gaku Shibasaki. Seks minutter etterpå fikk Uruguay en straffe, etter en svært omdiskutert avgjørelse. Naomichi Ueda forsøkte å blokkere ballen og var i kontakt med Edinson Cavani, og etter VAR-vurdering fikk Uruguay innvilget straffe for forseelsen. Barcelona-spiss Luis Suárez satte den i nettet.

Begge lag hadde flere sjanser, men det var først i andre omgang at Japan igjen skulle klare å score. Igjen var det Miyoshi som var siste mann på bakken, et knapt kvarter ut i omgangen.

Uruguay la mer press på, og i 67. minutt nikket Jose Giménez ballen inn etter assist fra Nicolás Lodeiro.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross flere muligheter og at de hadde ballen mesteparten av tiden, klarte ikke Uruguay å score igjen. Dermed mislyktes de i å sikre seg de tre poengene som ville garantert avansement videre fra gruppespillet.

I den andre kampen i gruppe Cs andre runde skal Chile møte Ecuador fredag, lokal tid.

De siste kampene i gruppa spilles mandag, lokal tid: Uruguay møter Chile og Ecuador møte Japan.