Enrique ferdig som spansk landslagssjef

Luis Enrique er ferdig som spansk landslagstrener.
Foto: Francisco Seco/AP / NTB scanpix
Luis Enrique er ferdig som spansk landslagstrener. Foto: Francisco Seco/AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Luis Enrique trekker seg som trener for Spanias herrelandslag i fotball. Personlige årsaker ligger bak. Assistent Roberto Moreno tar over ansvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter Spanias Fotballforbund onsdag etter lengre tid med usikkerhet rundt Enriques situasjon.

Enrique forlot den spanske troppen rett i forkant av EM-kvalifiseringskampen mot Malta i mars. Han hastet hjem, og medier har omtalt årsaken både som «prekær familiesituasjon» og «personlige utfordringer».

Siden den gang har Enrique styrt det sportslige opplegget rundt landslaget fra sitt hjem i Barcelona.

Har erfaring

Spania er i Norges EM-kvalifiseringsgruppe. Da lagene møttes på Mestalla i mars, vant spanjolene 2-1. Spania leder gruppen med full pott på fire kamper. Norge er nummer fire med fem poeng på fire kamper.

Spania gjester Ullevaal stadion i oktober.

Enrique har ikke vært å se på sidelinjen i lagets tre siste kamper. Både mot Malta, Færøyene og Sverige hadde assistenttrener Moreno ansvaret. Samme mann skal fortsette etter at Enrique nå har trukket seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror jeg har erfaringen som skal til. Jeg har jobbet sammen med Luis i ni år. Jeg har vært læregutt og forsøkt å ta til meg alt jeg kan, sier Moreno.

– Luis viste meg hvordan jeg skulle takle garderoben, og hvordan jeg skal håndtere press. Jeg tror jeg skal gjøre en god jobb, tilføyer han.

Merittert

Før han ble trener hadde Luis Enrique en stor karriere som spiller, både i Real Madrid og i Barcelona. Som trener har han hatt ansvaret for katalanerne, samt Roma og Celta Vigo. I 2018 fikk han jobben som spansk landslagssjef.

Det har vært turbulent rundt det spanske landslaget de siste årene. I VM i Russland i fjor sommer fikk Julen Lopetegui sparken bare dager før mesterskapet startet. Årsaken var at han annonserte at han skulle ta over Real Madrid etter VM.

Legenden Fernando Hierro ledet laget i Russland. Det endte med exit mot vertsnasjonen i åttedelsfinalen.