Nesestyver for England før fotball-VM

New Zealand's Sarah Gregorius, 2nd left, celebrates scoring their first goal of the game against England, during their women's International Friendly soccer match at the AMEX Stadium in Brighton, England, Saturday June 1, 2019. (Daniel Hambury/PA via AP) Foto: Daniel Hambury / AP

Englands kvinnelandslag i fotball fikk ikke generalprøven spillerne og landslagssjef Phil Neville hadde ønsket seg. New Zealand vant 1-0 i Brighton lørdag.

England er nummer tre på FIFA-rankingen og har bronsemedaljer å forsvare fra forrige VM, men fikk det ikke til da de hjemlige forberedelsene ble avsluttet foran 20.000 tilskuere i Brighton. Sarah Gregorius scoret kampens eneste mål for New Zealand.

Neville gjorde 10 endringer i laget som slo Danmark 2-0 forrige helg. Nikita Parris, som scoret ledermålet mot danskene, var den eneste som beholdt plassen. Lagkaptein Steph Houghton, Lyon-backen Lucy Bronze og Barcelona-spiss Toni Duggan var blant dem som kom inn.

England ropte på straffe da Jodie Taylor ble felt før det var spilt ti minutter, men ellers skapte hjemmelaget skuffende lite. Gregorius scoret vinnermålet i det 50. minutt etter at keeper Carly Telford måtte gi retur på et skudd fra Rosie White.

Norge møtte New Zealand to ganger i Spania i april, med seier 1-0 og tap 0-1 som utfall.

I en annen VM-oppkjøringskamp lørdag vant Nederland 3-0 over Australia i Eindhoven. Lyon-vingen Shanice van de Sanden scoret to mål og Vivianne Miedema ett.

Thailand fikk hard medfart da laget testet VM-formen mot et belgisk lag som ikke skal til VM. Belgia vant hele 6-1 i Leuven.