Arsenal-stjerne frykter for egen sikkerhet

Henrikh Mkhitaryan spiller ikke europaligafinalen.
Henrikh Mkhitaryan spiller ikke europaligafinalen. Foto: Rui Vieira / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal-profilen Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea. Han føler seg ikke trygg på at egen sikkerhet er ivaretatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal bekrefter tirsdag i en uttalelse på eget nettsted at Mkhitaryan blir igjen i London når laget setter kursen for Aserbajdsjans hovedstad Baku.

London-klubben har uttrykt bekymring rundt sikkerheten til den armenske midtbanemannen gitt den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Nylig ble Det europeiske fotballforbundet (UEFA) bedt om å garantere for Mkhitaryans sikkerhet.

Samtaler skal ha pågått den siste tiden i sakens anledning.

Nå er Arsenal åpenbart kommet fram til at Mkhitaryan blir hjemme.

– Vi har undersøkt grundig alle muligheter for at «Micki» kan være en del av troppen, men etter å ha diskutert med Micki og hans familie har vi i fellesskap kommet til enighet om at han ikke reiser, heter det i tirsdagens uttalelse.

Videre heter det at London-klubben overfor UEFA har uttrykt sin bekymring rundt situasjonen til spilleren som har vært viktig på lagets vei til finalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er svært lei oss for at en spiller går glipp av en europeisk finale på grunn av slike omstendigheter, i og med at dette er en anledning som kommer sjelden i løpet av en fotballkarriere, skriver Arsenal.

Aserbajdsjans idrettsminister Azad Rahimov sa nylig at det ikke vil bli problemer rundt Mkhitaryans deltakelse i kampen.