Italia reddet VM-status etter straffer mot Østerrike

Italia jubler etter å ha klart eliteplassen i ishockey-VM med 4-3-seieren over Østerrike etter straffer. Foto: Ronald Zak / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Italia sikret fortsatt elitestatus i ishockey-VM og sendte Østerrike ned et nivå i en kamp som endte i et straffedrama. Frisk Askers Sean McMonagle avgjorde.

Italia har slitt med å score mål så langt i VM og noterte sitt første mot Norge i 1-9-tapet lørdag. Mandag scoret de tre mål i nedrykkskampen mot Østerrike.

Laget lå under underveis etter 1.-periode, men slo tilbake i midtperioden med to mål. Østerrike tvang kampen til forlengning med tredjeperiodens eneste mål

Det ble ingen avgjørelse i ekstratiden og det hele måtte avgjøres straffer hvor Frisk Asker-backen McMonagle scoret på den avgjørende straffen og ble med det den store helten.

Tidligere mandag kveld hadde Storbritannia degradert Frankrike med 4-3-seieren i forlengning i gruppe A i Kosice. Storbritannia kom under 0-3 for Frankrike og halvveis i kampen så det til å gå det franske lagets vei etter tre mål på fire minutter.

Britene snudde imidlertid kampen i og reduserte til 2-3 før midtperioden var slutt. De utlignet ved Robert Farmer og Ben Davies ble den store helten da han satte 4-3 i forlengningen.

Det var lagets første seier i A-VM på 57 år. VM neste år spilles i Sveits.

Norge møter tirsdag Latvia og spiller om en plassering fra 9.-12.-plass i mesterskapet. Det er uansett en bedre plassering enn fjorårets 13.-plass for Petter Thoresens mannskap.