Tre Kronor vant VM-finalereprisen

Sverige jublet for seier 4-3 da Sveits var motstander i ishockey-VM lørdag, i et revansjoppgjør for fjorårets finale. Kaptein Oliver Ekman-Larsson scoret vinnermålet. Foto: Ronald Zak, AP / NTB scanpix
Sverige jublet for seier 4-3 da Sveits var motstander i ishockey-VM lørdag, i et revansjoppgjør for fjorårets finale. Kaptein Oliver Ekman-Larsson scoret vinnermålet. Foto: Ronald Zak, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagkaptein Oliver Ekman-Larsson ble matchvinner da Sverige slo Sveits 4-3 og nektet sveitserne revansj for tapet i fjorårets VM-finale i ishockey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre Kronor-seieren betyr at laget er ett av tre som er tre poeng bak gruppeleder Russland når det er to kamper igjen å spille. Tsjekkia, Sverige og Sveits er alle så godt som klare for kvartfinale, men nå handler det om seeding før cupspillet.

– En veldig god gjennomkjøring for oss. Vi kom stadig tilbake, og vi avgjorde på fantastisk fin måte, sa Sveriges landslagssjef Rikard Grönborg til SVT.

Latvia har fortsatt en teoretisk mulighet til å gå videre, men det er etter 1-3-tapet mot Russland seks poeng opp med to kamper igjen.

I Kosice-gruppa var det en god dag for de transatlantiske lagene lørdag, da USA knuste Danmarks kvartfinalehåp med 7-1-seier og Canada påførte Tyskland det første poengtapet i VM med overlegne 8-1.

Mark Stone scoret tre mål da Canada knuste tyskerne, mens Alex De Brincat hadde to mål og en assist for USA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vertsnasjonen Slovakia holdt liv i sitt lille håp om avansement med 7-1-seier over poengløse Storbritannia, men det er to poeng opp, og slovakene har bare en kamp igjen å spille. Alle de fire første har to kamper igjen. Finland topper tabellen ett poeng foran Canada og Tyskland, to foran USA.

Etter at Norge definitivt berget plassen med 7-1 over Italia, er det klart at det blir to nedrykksdueller mandag. Frankrike (1 poeng) og Storbritannia (0) møtes i Kosice-gruppa, poengløse Østerrike og Italia i Bratislava-gruppa.