Hegerberg: – Savner å spille for landet mitt

<p></p><p>Ada Hegerberg scoret tre ganger da Lyon vant sin fjerde strake mesterligatittel. Foto: Balazs Czagany / MTI / AP / NTB scanpix</p>
Ada Hegerberg scoret tre ganger da Lyon vant sin fjerde strake mesterligatittel. Foto: Balazs Czagany / MTI / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ada Hegerberg briljerte med hattrick i mesterligafinalen, men utelukker en retur til landslaget selv om hun medgir at hun savner å representere Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle ville ha en bit av Hegerberg, som ble kampens store spiller med tre scoringer på et drøyt kvarter for Lyon i mesterligafinalen mot Barcelona lørdag kveld.

Kampen avsluttet sesongen for Hegerbergs Lyon. Mens flere lagvenninner skal i aksjon i sommerens VM, er 23-åringen som er kåret til verdens beste fotballspiller ikke med i Norges tropp. Hegerberg avsluttet landslagskarrieren etter et svakt EM i 2017 og har så langt ikke sett seg tilbake.

– Jeg savner å spille for landet mitt, men ikke forbundet mitt. Eller forbundet deres, uttalte Hegerberg på spørsmål fra VG i pressesonen etter mesterligafinalen, uten å ville gi ytterligere kommentar om temaet.

Til tross for konflikten om landslagsspill fikk hun gratulasjoner fra Norges Fotballforbund etter sin maktdemonstrasjon i finalen i verdens gjeveste klubbturnering.

– Mye er sagt om at hun per i dag ikke spiller for Norge. Vi skulle ønske det var annerledes, men jeg er likevel stolt av at Ada er fra Norge og at hun ved sine prestasjoner setter norsk fotball på kartet internasjonalt. De aller hjerteligste gratulasjoner til Ada, sa NFFs elitedirektør Lise Klaveness til fotball.no.

Personvernpolicy