Stølås sikret poeng for Haugesund

Dommer Trygve Kjensli viste ut Haugesunds Torbjørn Kallevåg etter 25 minutter i oppgjøret mot Bodø/Glimt. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

En tidlig utvisning og et omdiskutert straffespark havnet i fokus da eliteserieoppgjøret mellom Haugesund og Bodø/Glimt endte 1-1 søndag.

Haugesunds Torbjørn Kallevåg måtte ta en tidlig dusj da han pådro seg to gule kort på to minutter. Mens det første kortet var klart, var Kallevåg og Haugesund-spillerne dypt uenige i dommer Trygve Kjenslis avgjørelse om å vise ut midtbanespilleren.

I en tilsynelatende 50/50-duell mot Marius Lode, da Haugesund var på vei fremover, dømte Kjensli frispark og ga Kallevåg hans andre gule for dagen. Dermed måtte Haugesund spille en drøy time i undertall.

– Jeg synes det er knallhardt. Men han har sikkert sitt på det rene. Jeg er usikker. Nei, det er ikke gult kort, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Eurosport da han så TV-bildene i pausen.

Kjensli ble ikke bedre likt av Haugesund-spillerne da han dømte straffespark til Bodø/Glimt kvarteret før slutt. En feilvendt Amor Layouni gikk i bakken etter å ha blitt presset og muligens smådyttet av Mikkel Desler i ryggen.

Tross store protester sto Kjensli ved avgjørelsen sin, og Jens Petter Hauge sendte gjestene i ledelsen iskaldt fra straffemerket.

Ledelsen varte derimot ikke lenge. Ett minutter senere stanget Alexander Stølås inn utligningen alene på bakerste stolpe på et hjørnespark.

Flere mål ble det ikke i Haugesund, og lagene måtte ta til takke med ett poeng hver. Det var lagenes andre uavgjortresultat hver for sesongen.