Coutinho kan vente seg en kjølig velkomst til Anfield

Barcelonas Philippe Coutinho er ingen populær mann, verken i sin gamle klubb Liverpool eller sin nåværende klubb Barcelona. Tirsdag spiller de to klubbene semifinale i mesterligaen på Anfield. Foto: AP Photo / Joan Monfort / NTB scanpix.
Barcelonas Philippe Coutinho er ingen populær mann, verken i sin gamle klubb Liverpool eller sin nåværende klubb Barcelona. Tirsdag spiller de to klubbene semifinale i mesterligaen på Anfield. Foto: AP Photo / Joan Monfort / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tidligere Liverpool-spiller Philippe Coutinho er ikke elsket i Barcelona. Når han tirsdag kommer til Anfield, blir det neppe flere kjærlighetserklæringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona-spilleren tar turen tilbake til sin gamle hjemmebane når returoppgjøret spilles på Anfield tirsdag. Spanjolene vant det første oppgjøret 3–0 på Camp Nou.

Coutinho ble buet ut av flere Barcelona-supportere da han ble byttet ut mot slutten av kampen. Tirsdag er det stor sjanse for at brasilianeren på ny vil bli buet ut, denne gangen av Liverpool-fansen som ikke har glemt måten 26-åringen forlot klubben på i 2018, etter å ha spilt i Liverpool i fem år.

Heller ikke i Barcelona har Coutinho fansen på sin side. Han spilte godt i kvartfinalen mot Manchester United, men puttet fingrene i ørene da han feiret 3-0-målet mot Solskjærs menn i protest mot det han mener er Barcelona-supporternes mangel på respekt og tålmodighet.

Det gjorde bare ting verre, og i neste hjemmekamp ble han igjen buet ut, mot Real Sociedad.

Messi reagerte

Etter et par kampers pause ble han på ny buet ut, da mot Liverpool for én uke siden. Da reagerte Barcelona-kaptein Lionel Messi.

– Det er stygt at de buer ut en lagkamerat. Vi må stå samlet, for vi er så nær målet vårt, sa Messi.

Luiz Suarez, også han med en fortid i Liverpool, reagerer på behandlingen Coutinho får av fansen.

– Det Coutinho gjorde (fingrene i ørene) var noe lite som har blitt blåst opp til noe stort.

Suárez, som scoret det første målet i 3-0-seieren mot Liverpool forrige uke, forlot Liverpool i 2014. Han hadde ingen problemer med å feire målet, men kom med en slags unnskyldning til bortefansen på vei tilbake til midtsirkelen på Camp Nou.

Ikke avgjort

Suárez og Coutinho spilte sammen i Liverpool under Brendan Rodgers i 2013/14.

Barcelona har med seg en 3-0-ledelse fra det første oppgjøret, men lagets trener Ernesto tar ikke avansementet på forskudd.

– Liverpool er et lag som kan få enhver motstander til å lide, sa Valverde som heller ikke la skjul på at de ikke har glemt fadesen mot Roma i kvartfinalen forrige sesong.

Barcelona hadde 4–1 å gå på fra det første oppgjøret, men røk likevel ut av turneringen.

Liverpool må klare seg uten sin egyptiske stjerne Mohamed Salah, som pådro seg en hjernerystelse i lørdagens seriekamp mot Newcastle.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden