Champions League-mareritt for Vipers, møter Nora Mørk og Györ i semifinalen

Vipers får knalltøff motstand i form av Györ i mesterligasemifinalen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Vipers får knalltøff motstand i form av Györ i mesterligasemifinalen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vipers Kristiansand fikk verst mulig trekning til Champions League-semifinalen i håndball neste måned. Der skal de opp mot regjerende mester Györ.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble klart da oppsettet for finalehelgen ble trukket i Budapest tirsdag kveld. Sluttspillet går i den ungarske hovedstaden 11. og 12. mai med semifinaler, kamp om tredjeplass og finale.

Györ var definitivt laget Vipers ville unngå å møte. Den ungarske håndballgiganten er favoritt til å ta sin tredje strake mesterligatittel og sin femte på sju sesonger.

I vinter gikk Vipers tapende ut av begge kampene mot Györ i hovedrunden. Sørlendingene røk 29-33 i Ungarn, mens det ble 26-33 hjemme i Kristiansand.

– Det blir en utfordring det. Györ har vært det beste laget i år, men det betyr ikke at det ikke er mulig å slå dem. Jeg tror vi har lært en del av de to kampene i vinter, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

Györ har en rekke norske spillere i stallen: Nora Mørk, Kari Brattset, Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og keeper Kari Aalvik Grimsbø.

10 prosent

Før tirsdagens trekning anslo håndballekspert og Champions League-kommentator Frode Scheie at Vipers har en sjanse på 10 prosent til å danke ut Györ i en semifinale. Samtidig roste han Gjekstads lag.

– Det er imponerende det Vipers har fått til. De virker i stadig utvikling, sa Scheie til NTB.

I den andre semifinalen møtes franske Metz og russiske Rostov Don. Det var sistnevnte Vipers håpet å få. Trekningen i Budapest var åpen og ga ikke Györ og Metz (vinnerne av hovedrundegruppene) noen fordel i form av seeding.

Debut

Det er første gang Vipers er blant de fire siste lagene i mesterligaen. Norge har ikke hatt et lag i semifinalen siden Larvik var der i 2015. Den gang tapte vestfoldingene gullkampen mot Buducnost Podgorica.

LHK vant Champions League i 2011, men det var før turneringen gikk over til formatet med en finalehelg.

Dette er de ti siste vinnerne av mesterligaen kvinner:

2018: Györ (Ungarn)

2017: Györ

2016: Bucuresti (Romania)

2015: Buducnost Podgorica (Montenegro)

2014: Györ

2013: Györ

2012: Buducnost Podgorica

2011: Larvik

2010: Viborg (Danmark)

2009: Viborg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden