Arsenal jaget forgjeves etter tidlig Everton-mål

Arsenal-manager Unai Emery ropte forgjeves i bortekampen mot Everton søndag.
Arsenal-manager Unai Emery ropte forgjeves i bortekampen mot Everton søndag. Foto: Peter Byrne / AP

Arsenal snublet mot Everton og tapte verdifulle poeng i kampen om Champions League-plass til høsten. Phil Jagielka avgjorde til 1-0 søndag.

Everton har vært i bra slag i det siste. Midtstopper Jagielka scoret etter bare ti minutter. Han fikk en lett jobb med å fikse 1-0 fra et par meters hold. Scoringen kom etter et langt innkast der Arsenals Sead Kolasinac var nest sist på ballen.

Jagielka var ikke tatt ut i startoppstillingen, men kom inn på laget da Michael Keane ble uggen under oppvarmingen.

Arsenal følte seg snytt for et straffespark like før Evertons ledermål. Alexandre Lacazette ble taklet hardt idet han ga fra seg ballen inne i feltet.

Arsenal gikk hardt ut fra start i 2.-omgangen, og det ga Everton periodevis trøbbel. Hjemmelaget var på sin side pigg i enkelte situasjoner framover. To ganger hadde Everton klare sjanser da Arsenal ble mer og mer offensiv i sin jakt etter utligning.

Keeper Jordan Pickford brukte forrige helg til en omskrevet fuktig bytur i Sunderland, men det var ute av kroppen på Goodison søndag.

Etter Arsenals tilbakeslag er kampen om plassene bak suverene Liverpool og Manchester City svært tett med seks serierunder igjen å spille.

Tottenham 64 poeng, Arsenal 63, Chelsea 63 og Manchester United 61 jakter på tredje- og fjerdeplassen. De gir plass i den lukrative mesterligaen neste sesong.

Chelsea spiller hjemme mot West Ham mandag.