L'Abée-Lund får ikke fornyet plass på skiskytterlandslaget

Henrik L'Abée-Lund er vraket fra skiskytterlandslaget for neste sesong. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Henrik L'Abée-Lund er vraket fra skiskytterlandslaget for neste sesong. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik L'Abée-Lund forsvinner ut av elitelandslaget i skiskyting for 2019/20-sesongen. Han erstattes av Johannes Dale, som tar steget opp fra rekruttlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

L'Abée-Lund slet med svake resultater i vinter. Det betaler 33-åringen nå prisen for. Under VM i Östersund var han kun reserve og gikk ikke noen av distansene.

Landslagssjef Per Arne Botnan sier avgjørelsen om å vrake L'Abée-Lund ble tatt etter en totalvurdering.

– Han ønsket å ta ett år til, så han hadde forhåpninger om å bli med videre. Det er ikke ålreit å falle ut av laget, men konkurransen om plassene er hard, utdyper Botnan til NTB.

– Hvordan tok han det?

– Nå er det Egil (Kristiansen, landslagstrener) som har snakket med ham. Henrik er en sindig herremann, men han er nok skuffet.

Aktuelt: Detaljen som skal gi mer norsk gulljubel de neste årene

Høyt potensial

Inn for L'Abée-Lund kommer 21 år gamle Johannes Dale. Fet-løperen imponerte i flere verdenscuprenn i sesongen som nylig ble avsluttet. Like før jul debuterte han med prikkfri skyting og en solid 15.-plass på sprinten i Nove Mesto.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dale vant også flere renn i IBU-cupen, som er nivå to internasjonalt innen skiskyting.

– Johannes har vist at han kan ta nivået når han får sjansen. Både i Nove Mesto og Soldier Hollow gjorde han veldig gode verdenscuprenn. Potensialet er høyt, og nå er det viktig at han får ta det neste steget og få trene jevnlig med de beste, sier Botnan.

Landslagssjefen legger til at det var flere som kjempet med Dale om å få en plass på elitelandslaget. Han peker på Sindre Pettersen og Sivert Guttorm Bakken som de heteste utfordrerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til Dale består herrelandslaget som ventet av verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø (Markane), Tarjei Bø (Markane), Lars Helge Birkeland (Birkenes), Erlend Bjøntegaard (Bevern) og Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo).

Thingnes Bøs supersesong: Har gått inn 4,5 mill. i premiepenger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme lag

På kvinnesiden blir landslaget det samme som i vinter. Det vil si at det blir representert av Tiril Eckhoff (Fossum), Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum), Marte Olsbu Røiseland (Froland), Thekla Brun-Lie (Oslo), Emilie Kalkenberg (Skonseng) og Synnøve Solemdal (Tingvoll).

– På kvinnesiden er det ikke like mange som banker på døra, men vi håper jo at flere skal kunne gjøre det framover, sier Botnan.

Norges Skiskytterforbund har også gjort uttak for neste sesongs utviklingslandslag. På herresiden vil det bestå av Aleksander Fjeld Andersen (Geilo), Sivert Guttorm Bakken (Vingrom), Fredrik Gjesbakk (Bossmo & Ytteren), Sindre Pettersen (Nittedal), Endre Strømsheim (Bærum) og Vebjørn Sørum (Søndre Ål).

Jenny Enodd (Budal), Karoline Erdal (Førde), Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal), Karoline Knotten (Vingrom), Ida Lien (Simostranda) og Kristina Skjevdal (Røros) utgjør kvinnenes utviklingslandslag.