Johaug: – Denne helgen passer meg minst

Therese Johaug under tremila i Holmenkollen for snart to uker siden.
Therese Johaug under tremila i Holmenkollen for snart to uker siden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Blir det fullt verdenscuphus på Therese Johaug? Svaret får vi i Canada til helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug har vunnet samtlige verdenscuprenn i distanse som hun har stilt opp i denne sesongen. Seieren i søndagens 10 kilometer fri teknikk i Falun var hennes tiende i rekken.

Til helgen er det verdenscupavslutning. Minitouren i Quebec åpner med sprint i fri teknikk fredag. Det er ikke noe som passer Johaug spesielt godt. Hun er ikke av de raskste.

Johaug sier at hun ikke har noen problemer med å mobilisere de siste kreftene etter en lang sesong, men er mer usikker på om hun er i stand til å vinne de to siste distanserennene som er igjen.

Motivert

30-åringen reiste til Canada mandag og små snu døgnet fort. Quebec ligger fem timer bak norsk tid.

– Jeg motivert for Canada og skal prøve å gjøre det bra, men dette er nok den helgen som passer meg minst. Vi går i en park, det er sprintrenn og det er fellesstart klassisk. Sannsynligvis vil jeg starte litt bak i lørdagens klassiske fellesstart, og det er ikke sikkert at det er så lett å komme seg opp i tet. Så kommer det en jaktstart søndag med alle muligheter, sa Johaug etter søndagens renn i Falun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug tok tre individuelle gull og et stafettsølv under ski-VM i Seefeld. Formen er fortsatt der selv om sesongen nærmer seg slutten.

– Det fysiske er der og er bra, men noe annet er at hodet skal være med, sa Johaug.

Aktuelt: Johaug tirres av motstand og lover full motivasjon

Spenning

Ingvild Flugstad Østberg er kanskje den norske dameløperen det er knyttet mest spenning til i Canada. Hun dro dit som leder av verdenscupen sammenlagt, men alt er ikke endelig avgjort selv om hun leder med 97 poeng på russiske Natalia Neprjajeva på 2.-plass.

Det gjenstår å se om Neprjajeva er friskmeldt igjen. Den unge russeren gikk sprinten i Falun, men måtte stå over 10-kilometeren.

Totalt skal det kjempes om 350 poeng i Quebec i den fransktalende provinsen med samme navn.

Aktuelt: Aukland sier nei til skiforbundet