Beckham hedret med statue i Los Angeles

David Beckham er satt på sokkel utenfor Los Angeles Galaxys hjemmebane.
David Beckham er satt på sokkel utenfor Los Angeles Galaxys hjemmebane. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag ble David Beckham hyllet med en statue utenfor LA Galaxys hjemmearena før oppgjøret mot Chicago Fire. På banen fortsatte Zlatan Ibrahimovic festen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beckham ble en slags pioner for spillere fra Europa som reiste til USA og Major League Soccer for å fortsette fotballkarrieren i 2007. Han tilbrakte til sammen seks sesonger i California-klubben.

Statuen ble avduket før lørdagens oppgjør mot Chiago Fire, som Galaxy vant 2-1. Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner da han stanget inn en retur ti minutter før slutt og sikret med det en god start på den nye MLS-sesongen.

Jørgen Skjelvik spilte som ventet hele kampen for vertene. Adama Diomande og Los Angeles FC serieråpner hjemme mot Kansas City natt til mandag norsk tid.

Beckham la opp i 2013, men er fortsatt aktiv i fotballen. Briten er president i nyoppstartede Inter Miami CF, som blir del av MLS i 2020. Han er også deleier i Salford City sammen med sine tidligere Manchester United-lagkamerater Gary og Phil Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes og Nicky Butt.

I løpet av sin 21 år lange proffkarriere spilte midtbanespilleren for storklubbene Manchester United, Real Madrid, AC Milan og Paris Saint-Germain, samt Preston (lån) og LA Galaxy. Han fikk 115 landskamper for England og er den eneste engelskmannen som har scoret i tre VM.