Meny

Landslagstrener Nossum tok til tårene

Video: Her tar Røthe VM-gull. Videobilder fra NRK.

Få vet bedre hvor mye arbeid Sjur Røthe (30) har lagt ned fram mot lørdagens VM-gull i skiathlon enn landslagstreneren Eirik Myhr Nossum.

Fra å ligge ødelagt med ryggtrøbbel på sofaen for ett år siden til lørdagens gull, er det en lang reise.

En rørt Nossum gikk ned på kne og gråt midt i seiersintervjuet med NRK.

– Jeg sto midt inne på stadion der. Jeg hoppet. Jeg satt. Jeg vet ikke. Jeg var der. Det er litt svart fra toppen og ned der. Følelsesregisteret er litt nede. Jeg husker det ikke nå i hvert fall.

– Du var veldig rørt?

– Jeg må tilbake til bryllupet mitt for å huske sist jeg var så rørt. Det er en enorm glede og en visshet om timene som ligger bak dette fra støtteapparatet, fra trenerkolleger og ikke minst fra Sjur selv, sa Nossum.

Bakgrunn: Røthe tok sitt første VM-gull på norsk drømmedag

Spesiell

Historien rundt vinneren Sjur Røthe er spesiell. Endelig lykkes han i en alder av 30. Vossingen er en seiging av dimensjoner.

– Det bare flommer opp for min del. Fra å være vraket til OL, eller han var vel egentlig ikke vraket heller, han var ikke aktuell, til å være verdens beste skøyter denne sesongen. Han har vunnet 50 prosent av alle skøyterenn i år. Nå ble han verdensmester i skiathlon. Jeg er ekstremt stolt av det som ligger bak det, sa en rørt Nossum.

Det var god stemning mellom Sjur Røthe (til høyre) og landslagstrener Eirik Myhr Nossum etter lørdagens skiathlon i ski-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tøft

Landslagstreneren mener at jobben Røthe har lagt ned ikke minst er psykisk tøff.

– Fysisk er det ikke så vanskelig, men det er den mentale biten, finne motivasjonen og gløden til faktisk å gjøre det som skal til. Han brukte problemene med ryggen til å øke sin egen motivasjon slik at hver økt skal bli bedre. Han er utrolig god til å maksimere hver eneste økt.

– Du var aldri i tvil om at Røthe måtte med på laget?

– Jeg var ganske klar på at Sjur skulle være på laget. Jeg ville tatt ut de samme fire igjen.

Aktuelt: Mester Røthe skal snakke Iversen til fornuft

Roser treneren

Bronsevinner Martin Johnsrud Sundby mener at Nossum skal ha mye av æren for at det ble to medaljer i første forsøk. Han beskriver stemningen i laget som markant bedre enn sist sesong.

– Det var en glad trener i dag. Jeg synes at Eirik skal ha mye av æren for veldig mye av det som er, hvordan ting er og hvordan laget funker. Han er utrolig dyktig, enkelt og greit. Det er fantastisk god stemning i gruppa om dagen. Alt er veldig ryddig. Det er ikke alltid så enkelt når du har å gjøre med de åtte beste langrennsløperne i Norge, sa Sundby.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært