Falla kan legge forbildet bak seg

Maiken Caspersen Falla fikk gullmedaljen i Seefeld fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla fikk gullmedaljen i Seefeld fredag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maiken Caspersen Falla tangerte Bente Skaris seks mesterskapsgull med sprinttriumfen i Seefeld torsdag. Søndag kan hun legge forbildet bak seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag kveld fikk Falla karrierens femte VM-gull rundt halsen i sentrum av Seefeld. I tillegg har hun sprintgullet fra OL i Pyeongchang for ett år siden i medaljesamlingen.

Seks gull fra OL og VM står også Bente Skari bokført med.

– Bente var forbildet mitt da jeg var liten. Jeg husker jeg så henne på TV, og det var vel da jeg begynte å synes at klassisk var kult. Det var hun som fikk meg til å skjønne at dette var mulig, sier Falla til NTB.

– Bente er i tillegg fra Nittedal og jeg fra Fetsund, og det er ikke så langt unna hverandre, så det er kult. Hun er et forbilde, tilføyer hun.

Foran seg på listen over norske kvinnelige langrennsløpere med flest mesterskapsgull har sprintdronningen nå kun to navn: Marit Bjørgen og Therese Johaug. Bjørgen endte sin fenomenale karriere på 26, Johaug har så langt åtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svikter aldri

Konfrontert med at hun nå er på pallen over Norges mestvinnende kvinnelige langrennsløpere, smiler Falla godt. Samtidig avviser 28-åringen at hun er spesielt opptatt av den slags statistikk.

– Sånne lister er kanskje viktigere for dere journalister enn for meg, sier sprintdronningen og utdyper:

– Jeg lever mer i nuet og tar dag for dag, men den (listen) viser at man har fått til noe. I tillegg er det ikke så mange distanser jeg går i et mesterskap, så jeg har klart å prestere de gangene jeg har fått muligheten. Det er jeg stolt over.

Merkelappen mesterskapsløper kan Falla trygt påklistres. Romerikingen svikter sjelden i store anledninger og medgir at hun etter hvert har fått rutine i å prikke formen til rett tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første mesterskapsmedaljen kom allerede under VM i Oslo i 2011. Da ble det bronse på lagsprinten. Siden har det blitt ytterligere ti medaljer i OL og VM. Totalen på 11 medaljer er for øvrig én bak Bente Skari. Hun endte på 12.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk hjelp av tvillingbroren

Søndag står lagsprint i klassisk stil på VM-programmet i Seefeld. Der kan Falla tangere Skaris totale medaljefangst og samtidig legge den tidligere langrennsstjernen bak seg på gullstatistikken.

Det gjør hun i så fall med hjelp fra tvillingbroren Marius. Han er med i det norske smøreteamet i Seefeld og bedrev skitesting for søsteren foran torsdagens sprint.

– Det er ekstremt godt å ha Marius her, og skal jeg trekke fram en person som har vært viktig for meg, er det ingen tvil om at det er han. Det er fint å ha ham her. Det er jeg veldig glad for, smiler sprintdronningen.

Hvem hun får med seg på det norske lagsprintlaget blir først klart etter lørdagens skiathlon. Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen er alle aktuelle.