Meny

Svensken som har vunnet mer enn Marit Bjørgen

Perry Olsson har smurt ski som har gått inn totalt til 56 medaljer i VM og OL.

Marit Bjørgen har gått mange renn og vunnet mye. Perry Olsson har ikke gått noen renn, men han har vunnet mest.

Seefeld, Østerrike (ABC Nyheter):

Sannsynligvis har du aldri hørt om Perry Olsson (63). De færreste har det. Den stillfarende svenske firebarnsfaren fra Bruksvallarna gjør ikke så mye av seg. Han er mest opptatt av å gjøre jobben sin. Den er å smøre ski for norske langrennsløpere. Det har han gjort så godt at han - uten å ha gått ett eneste renn – er mestvinnende i norsk langrenn. Blant annet takket være Marit Bjørgen.

– Vi har samarbeidet veldig godt, og jeg har aldri brukt så mye som én kalori på å bekymre meg over skiene. Jeg visste at Perry leverte, så godt som alltid hadde jeg gode ski, sier Bjørgen.

Hun ga seg etter å ha vunnet 41 medaljer i OL og VM. Perry Olsson har totalt smurt ski som har gått inn til 56 medaljer, og han har ikke gitt seg. 38 av «hans» medaljer har Bjørgen vunnet.

Marit Bjørgens karriere hadde kanskje ikke vært helt den samme ute svensk smørehjelp. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hun tror ikke hun hadde vært tidenes mestvinnende langrennsløper hvis hun ikke hadde hatt Olsson i smørebua.

– Det er vanskelig å si noe sikkert om sånt, men det er jo gode grunner til at jeg hadde samme smører i 14 sesonger.

Oversikt: Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Startet med et smell

Det begynte ikke bra for Olsson i Norge. Våren 2003 brøt det ut et høylydt opprør i den norske smørebua. Sportssjef Bjørnar Håkensmoen hadde ansatt en svensk smører! Han hadde gjort det uten å informere noen i smøreteamet.

– Personalpolitisk var det jeg gjorde helt på trynet, innrømmer Håkensmoen.

– Selvfølgelig hadde det riktige vært å informere Perrys fremtidige kolleger, men jeg visste hvordan de ville reagere. Det ville ikke komme noe godt ut av å involvere dem.

– Du ville ikke gjort det sånn i din lederjobb i næringslivet?

– Nei, men toppidrett er noe helt for seg selv. Der handler det om én ting; å være best. Vi vant ikke nok, og jeg måtte gjøre noe med det. I ettertid mener jeg at jeg gjorde rett, sier Håkensmoen.

Det er ikke Terje Smevold, som da var norsk smøresjef, så sikker på. Men han er sikker på at han ikke likte måten ansettelsen skjedde på:

– Jeg hadde regnet med å bli informert og liker ikke måten Olsson ble ansatt på. Jeg vet ikke annet om ham enn at han har vært med svenskene i noen år, raste Smevold i media for 16 år siden. I dag legger han til at det ble enda verre fordi det ikke var første gangen Håkensmoen skjøt fra hofta og tok raske og ikke alltid så gode avgjørelser.

Den andre heltidsansatte i det norske smøreteamet, Geir Tufto, var enda sintere enn sjefen.

Han var sint på sjefens vegne, han var sint på egne vegne og han var sint fordi en svenske skulle komme inn i det norske smøreteamet. Han fryktet at Olsson skulle komme på lynbesøk, tappe nordmennene for hemmeligheter og ta dem med seg hjem igjen.

Samleside: Her finner du alle sakene om ski-VM

Annerledes

Perry tok det hele lungt. Og Perry ble. 16 år etter at bølgene rundt ansettelsen har lagt seg, står fremdeles Perry Olsson og smører i den norske bussen. Ingen har vært der lenger enn ham.

Men han skjønner at det ble bølger da han kom.

– Jeg tenkte nok litt annerledes enn resten av teamet. Som håndverkere tror jeg vi tenkte likt, vi arbeidet på samme måte. Men jeg prioriterte annerledes, sier Olsson som var – og er - aller mest opptatt av å velge riktig skipar.

I 2003 ble Perry en del av det norske smøreteamet. FOTO: Stein Erik Kirkebøen

– Det er skiene som er utgangspunktet og grunnlaget. Passer ikke de perfekt, så hjelper det lite hvor god struktur de har og hvor godt de er smurt. Da blir det ikke bra. Derfor har jeg alltid vært veldig opptatt av å finne det rette paret. Selv om ski stort sett er døde plastprodukter skapt i en datastyrt produksjon, så blir de aldri helt, helt like. Forskjellene er ikke så store at en vanlig turløper registrerer dem, men for løpere i verdenseliten mener jeg det er avgjørende å ha valgt riktige ski. I det norske teamet var det mye sterkere fokus på sliping og struktur. Det var de som begynte med sliping av ski, og de førte an i utviklingen. Det var kanskje en av
grunnene til at de prioriterte den delen høyere enn jeg gjorde.

– Andre forskjeller?

– Ja, jeg testet mer. Jeg tror nok de syntes jeg testet for mye og brukte for mye tid på det. Jeg testet til og med ski med andre strukturer enn de man mente var best på dagens føre, smiler Perry.

– Det hender at terrenget ikke stemmer helt med kartet, at til og med erfarne smørere tar feil. Derfor liker jeg å gå bredt ut, og å teste mest mulig.

Episoder i en skismørers liv:

Beitostølen november 2003:

Perry Olsson lærte hvor stort og viktig langrenn er for nordmenn.

– Det var noe helt annet enn i Sverige. Det var jo så mye folk, så mye media og så mange sponsorer. Og sponsorene var til og med ute og gikk på ski! Noe sånt var utenkelig i Sverige. Like utenkelig som at enkelte klubber kan mønstre hundrevis av unge løpere. Jeg skjønte fort
at langrenn var noe annet og større i Norge enn i Sverige.

Cavalese januar 2004:

Anders Aukland skulle gå Marcialonga som den vinteren talte i
verdenscupen. Men skiene var blitt borte under transporten:

– Det var krise, men Perry hadde med seg noen ekstra par. Frem fra skiposen dro han et gammelt par som en eller annen
svenske hadde gått på en gang. Han mente det ville passe meg bra på det føret vi hadde der og da, minnes Aukland.

Og det stemte, Aukland tok sin første seier i rennet på det paret. En drøy måned senere vant han Vasaloppet på det samme paret. Nå henger det på hytteveggen til stas. Og som et bevis på at Olsson har teft.

Gällivare november 2004:

Det var kaldt, det er ofte det i Gällivarre i november. Da hun
testet ski før verdenscuprennet, hadde Marit Bjørgen problemer med å finne et godt par. Hun hadde gjerne det når det var kaldt:

– Da trakk Perry fram et gammelt par som blant andre Kristen Skjeldal hadde brukt i renn, og som han egentlig hadde holdt av til sin kone. Han hadde tatt det med fordi han trodde at det kanskje kunne passe hvis det ble kaldt. Testingen viste at det var bedre enn noen av mine par. Jeg brukte paret, slo Kristina Smigun med ett sekund og tok min første seier på distanserenn i Verdenscupen, sier Marit.

– Sånn er Perry, som Askeladden, han samler på gode skipar og
trekker det fram når han tror det kan passe.

Davos 5. februar 2006:

Like før start finner Perry Olsson ut at han skulle legge en manuell
struktur under skiene til Anders Aukland.

– Vi hadde ikke tid til å gå tilbake til smørebukken. Perry satte skiene i snøen og dro til med rillejernet. Så brakk den ene skien i mitt beste par! En uke før OL! Det var ikke ideelt, for å si det sånn. Og det skjønte selvfølgelig Perry. Han var så fortvilet at han felte noen tårer. Det er eneste gangen jeg har opplevd det.

Aukland ble dårligste nordmann på 39. plass på sitt nest beste par. Men skifabrikken klarte å reparere godparet til OL. Uten at det hjalp så mye.

Falun 16. mars 2012:

Marit Bjørgen har merket skiene, klokken tikker mot start. Det er under tre minutter igjen. Hun ser at lagvenninnene sliter med gliden.

Det ser også Perry Olsson. Han kommer stormende, griper Marits ski, skraper av klisteret og legger på ny smurning i en fart.

Det er fortsatt noen sekunder igjen til Marit skal starte. På perfekte ski.

– Det berget dagen for meg, sier Marit som vant prologen, og etter hvert mini-touren og verdenscupen.

– Han kan jobbe lynraskt når det er nødvendig.

Northug sjokkerte svenskene

Bølgene rundt ansettelsen la seg fort, og i ti år sto Perry Olsson der, i det norske smøreteamet, og gjorde jobben sin. Han smurte for Marit, og for andre. Deriblant Petter Northug.

Så ville ikke Petter mer. Da ble det bråk igjen. Mest i Sverige. Northug hadde en veldig høy stjerne der, og mange ble sjokkerte over at han kuttet samarbeidet med den svenske supersmøreren.

Selv sa Northug at det var udramatisk og skyldtes at han gikk ut av landslaget. Men han la til at han ikke så bort fra at det å bytte smører kunne gi ham et løft i form av nye ideer og tanker.

– Jeg ble litt «lessen» da jeg fikk beskjeden, innrømmer Olsson overfor ABC Nyheter.

– Men det er historie nå. Petter og jeg jobber godt sammen.

Aktuelt: Påskevær skaper hodebry for VM-smørerne

Forrige sesong kom Northug tilbake i landslaget, og Olsson ble hans smører. Men han gikk knapt et skirenn. Denne sesongen skulle de jobbe sammen, men så ga Northug seg.

Men Olsson har nok å pusle med som en av en av veldig mange aktører i den norske smørebussen under VM i Seefeld.

– Ja, vi er et lag, et godt samspilt lag. Det er vi nødt til å være. Skismøring på dette nivået er ikke en individuell øvelse, vi må jobbe sammen, og hjelpe hverandre.

«Att verka, men inte synas»

Tilsynelatende uforstyrret står Perry Olsson der og smører og tester og tester. Uten å stikke seg ut. Høsten 2017 ga Lars Backe Madsen ut boken Gullracet. På 474 sider skulle han forklare den norske langrennsuksessen de siste 30 årene.

Mange var nevnt, én var glemt. Den mestvinnende, Perry Olsson.

– Det er litt typisk, sier tidligere verdensmester Jens Arne Svartedal.

– Han er en person du egentlig ikke ser, han sier ikke mye og gjør ikke noe av seg. Han gjør bare jobben.

Knut Nystad: – Vi har hatt noen smørebommer - og de kommer igjen

Perry Olsson kunne gjerne tatt den mektige Wallenberg-familiens motto: «Att verka, men inte synas».

Perry Olsson endte ikke opp som Therese Johaugs smører denne sesongen. Han fikk i stedet jobben med å bygge opp skiparken til Ingvild Flugstad Østberg. Hun byttet skimerke, og måtte dermed bygge opp en helt ny skipark. FOTO: Stein Erik Kirkebøen .

Svartedal forteller hvordan han virker:

– Når det gjelder ski, så er han helt Magnus Carlsen.

Han går rundt og husker serienummer på ski som har vært gode. Hvis noen gir fra seg ski med serienummer i nærheten av et godpar, det kan godt være ti år gammelt, så tar Perry det med seg. Han har det i kjelleren til det dukker opp en løper han tror det vil passe for. Han kjenner løperne sine og vet akkurat hva som passer for hver enkelt på alle slags føre.

Anders Aukland, en annen tidligere storløper som har hatt Olson som smører, følger opp:

– Perry står alltid og jobber, han lever og ånder for ski og skipreparering og han er en utrolig dyktig håndverker. I en bransje hvor oppgavene blir stadig mer spesialiserte ettersom teamene blir større, er han en av få som behersker alle sider ved smøringen. Han kan legge festevoks, han kan legge klister, han kan ordne gli og han kan sette en struktur. Han har selvfølgelig bøttevis med data og testresultater, men han nøyer seg ikke med det, han vil ha den rette følelsen. Derfor tester han alltid skiene selv.

Tilbakeblikk: Da langrennsløperne smurte skiene selv

Svensk krise ga norsk jobb

Men hvordan i all verden havnet Nils Perry Olsson i den norske smørebua?
Han begynte som en ganske god langrennsløper, en 11. plass i Vasaloppet er høydepunktet.

Da han la opp, ville han ikke slippe miljøet. Ved siden av jobben som linjemontør fortsatte han som trener for lokale løpere og juniorlag. Og som smører.

– Jeg har alltid vært opptatt av smøring og skipreparering, sier svensken.

Noen må ha skjønt det, for da Magnar Dalen, nordmannen som var smøresjef i Sverige, trengte hjelp ved et renn i Sundsvall i 1992, ringte han Olsson. Olsson kom. Helgen etter var det verdenscuprenn i Falun. Olsson kom dit også.
Han kom for å bli. Etter hvert ble han ansatt, i halv stilling. I tillegg jobbet han ved et skigymnas.

Men Olsson ville smøre mer og undervise mindre. Og han fikk sjansen. I USA.

– Lærerikt og spennende, men veldig vanskelig å kombinere med kone og fire barn i Sverige, sier Perry som etter to år i USA klaget sin nød til det svenske skiforbundet. Og fikk jobb der.

Aktuelt: God glid koster Norge minst ti millioner

Fra 1996 smurte han på heltid. Med stor suksess. Våren 2003 vant Mathias Fredriksson verdenscupen sammenlagt – på ski Perry hadde smurt. Men svenskene hadde lite penger, og måtte kutte. Det rammet Perry som fikk tilbud om å gå ned i halv stilling. Det hadde han ikke råd til. Da løftet han telefonen og slo nummeret til Bjørnar Håkensmoen.

Og så startet bråket i smørebua og i mediene. Men løperne var fornøyde.

– Noe måtte gjøres. Norge var ikke lenger best til å preppe ski. Vi ble fraglidd, spesielt på kaldføre. Og er det noe langrennsløpere ikke liker, så er det å bli glidd fra. Og så hadde vi sett at svenskene stort sett hadde gode ski, sier Frode Estil.

Tidligere langrennsløper Frode Estil husker godt da Perry Olson ble hentet til den norske leiren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Det gikk mange rykter om hvor god smøreren til Mathias Fredriksson, som vant verdenscupen, var. Det var nesten noe mytisk over ham. Men det var ikke mye jeg visste, sier Svartedal som likevel jublet da Olsson kom.

Sjefen hadde det på samme måte:

– For å være ærlig, så hadde vi ikke mange referanser på Perry. Men svenskene hadde ofte gode ski. Det ble sagt at Perry sto bak. Jeg måtte prøve, jeg hadde ikke hadde så mye å tape, sier Håkensmoen.

I ettertid kan vi vel si at han fikk god gevinst. Perry har levert.

Aktuelt: Dette er ski-VM-bonusene: Lundby kan bli den store taperen

Puslespillet som aldri blir ferdig

Han er opptatt av ski, og han går mye på ski. Men kan en ski- og smørenerd som ham kose seg på ski? Kan supersmører Perry Olson gå på tur som andre folk, bare være ute på ski og ha det fint uten å tenke jobb?

– Å ja, sa han, etter at han i begynnelsen av mai har vært ute og kost seg på vårsnøen hjemme i Bruksvallarna. Men det viste seg raskt at det ikke bare var kos.

– Jeg hadde forskjellig struktur under de to skiene.

– Hvorfor det?

– Fordi jeg ville teste, jeg ville finne ut om det gjorde noen forskjell.

– Gjorde det det?

– Ja.

Dermed var enda en liten brikke er lagt i et puslespill som aldri blir ferdig.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:44 Afghanistan: Tre drept og mange såret i angrep08:42 Roboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30 Voldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27 Mann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19 Regjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet08:19 Sp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen07:46 USA-støttet opprørsgruppe: IS er bekjempet i Baghouz07:41 Kraftig brann i næringsbygg i Gjøvik06:54 Stor snøskredfare flere steder i landet06:54 26-årig kjenning av politiet mistenkt for angrep på 77-årig prest06:15 Flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær06:01 Dette skjer i dag05:54 Moske gjenåpnet i Christchurch05:38 Dette skjedde i natt04:40 To sykloner treffer Australia04:33 Saksbehandlingstiden i politiet øker04:06 Frankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:36 Forsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket03:35 Kina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29 62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16 Minst 26 døde i bussbrann i Kina02:11 59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37 New Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17 Trumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05 Universitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:38 Blodapparat trekkes fra markedet00:07 Mueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47 Mann siktet for drapsforsøk på politimann23:08 U21-landslaget slapp inn åtte mål22:56 England banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07 Mueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40 USA med rekordunderskudd i februar21:18 Overgrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48 Trump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27 Mann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24 To uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23 Menn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03 Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16 Forskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13 Norwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03 Trump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45 E6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08 Arnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00 Trump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30 Prest knivstukket i kirke i Canada17:28 Johannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09 Terrorofre hedret i Oslos største moské17:03 Tysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57 Fysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49 Trumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35 Utrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35 Hydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30 Bonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13 Tusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11 Kunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52 PR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51 En person tatt av skred i Lyngen15:40 Økt snøskredfare i store deler av landet15:34 Svært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22 NRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19 Klimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18 Sky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16 Rapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24 Sundby ber Klæbo leke seg14:07 Pågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04 Spiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52 Russer fratatt kappgang-gull fra 201313:41 Lærer sa opp jobben i streikeprotest13:40 Ikke mer skiflyging for Lindvik13:24 Skipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20 Vil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19 Bråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53 Lover oppløsning av tvangsfylker12:45 DNB og Danske Bank setter opp renta12:43 Frithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39 Flere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39 Minst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38 Spania – Norge på billigsalg12:21 Her streikar elevane i dag og dette er krava12:20 Stormsenter treffer Norge med full kraft11:54 Norsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41 Norsk 14-åring rekruttert av IS11:27 Pappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25 Sander Sagosen fra PSG til Kiel10:59 Snøskred over fylkesvei i Troms10:50 Frykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35 Jegerne blir digitale10:34 Nord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34 13-åring varslet om busskapring i Italia10:29 – SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20 Russland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11 – Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47 Henriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43 Elvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30 Lover troskap til EØS i Brussel09:15 Generalforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14 Hongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14 Politiet etterforsker flere muligheter08:40 Kristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50 Harald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»
Siste nytt
08:44VerdenAfghanistan: Tre drept og mange såret i angrep08:42NorgeRoboter skal få autorisasjon som finansrådgivere08:30NorgeVoldtektssiktet mann tiltalt i lignende sak08:27NorgeMann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy08:19NorgeRegjeringen vil ikke heve pliktarven så mye som først varslet08:19NorgeSp-utvalg vil vingeklippe Riksrevisjonen07:46VerdenUSA-støttet opprørsgruppe: IS er bekjempet i Baghouz07:41NorgeKraftig brann i næringsbygg i Gjøvik06:54NorgeStor snøskredfare flere steder i landet06:54Verden26-årig kjenning av politiet mistenkt for angrep på 77-årig prest06:15NorgeFlere fjelloverganger stengt på grunn av uvær06:01NorgeDette skjer i dag05:54VerdenMoske gjenåpnet i Christchurch05:38NorgeDette skjedde i natt04:40VerdenTo sykloner treffer Australia04:33NorgeSaksbehandlingstiden i politiet øker04:06VerdenFrankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester03:36NorgeForsker tar til orde for å endre klimaregnskapet i landbruket03:35VerdenKina stanser import av rapsfrø fra Canada03:29Verden62 døde etter eksplosjon på kjemisk fabrikk i Kina02:16VerdenMinst 26 døde i bussbrann i Kina02:11Verden59 tyske IS-tilhengere og nesten 60 barn i varetekt i Syria01:37VerdenNew Zealand forbyr manifest knyttet til moskéangrep01:17VerdenTrumps stanser nye Nord-Korea-sanksjoner01:05NorgeUniversitetsansatte mottok kollegers private meldinger etter operatørfeil00:38NorgeBlodapparat trekkes fra markedet00:07VerdenMueller anbefaler ikke ytterligere siktelser etter Russland-granskningen23:47NorgeMann siktet for drapsforsøk på politimann23:08SportU21-landslaget slapp inn åtte mål22:56SportEngland banket Tsjekkia etter Sterling-hattrick22:07PolitikkMueller har levert sluttrapport om Russland-granskingen21:40PengerUSA med rekordunderskudd i februar21:18VerdenOvergrepsdømt prest ble engelsklærer i Den dominikanske republikk20:48PolitikkTrump langer ut mot europeiske bilprodusenter20:27NorgeMann med øks skutt av politiet på Skjetten20:24NorgeTo uker varetekt for korrupsjonssiktet i Nortura-saken20:23VerdenMenn pågrepet etter vandalisering av moskeer i Birmingham20:03SportJohannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Québec19:16VerdenForskere skal ha avslørt Jupiters ukjente reise19:13NorgeNorwegian droppet ekstra varsellampe i MAX-flyene19:03VerdenTrump hevder IS-områdene i Syria er gjenerobret18:45NorgeE6 på Dovre stengt etter vogntogvelt18:08PolitikkArnstad ut mot regjeringens stille, byråkratiske sentralisering18:00PolitikkTrump vil ha valgkamprådgiver inn i sentralbankstyret17:30VerdenPrest knivstukket i kirke i Canada17:28NorgeJohannes Thingnes Bø vant skiskyttersprinten i Kollen og tangerte Fourcades verdenscuprekord17:09NorgeTerrorofre hedret i Oslos største moské17:03NorgeTysk politi mener å ha avverget terrorangrep16:57VerdenFysikere får tiden til å gå baklengs i en kvantedatamaskin16:49PolitikkTrumps Golan-utspill vekker sterke reaksjoner16:35VerdenUtrecht-siktet sier han var alene om angrep16:35NorgeHydro om cyberangrepet: Fortsatt alvorlig situasjon16:30NorgeBonde nektet å ha dyr etter vanskjøtsel16:13PolitikkTusk om brexit: – Håpet er det siste som dør16:11NorgeKunstnerne bak Black Box-teateret krever erstatning15:52KulturPR-veteran lite imponert over VGs håndtering15:51NorgeEn person tatt av skred i Lyngen15:40NorgeØkt snøskredfare i store deler av landet15:34NorgeSvært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland15:22KulturNRK Satiriks lurte streikende skoleelever15:19NorgeKlimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris15:18PolitikkSky News: May vurderer sju brexit-alternativer15:16PengerRapport: – Oljeselskaper bruker milliarder på å hindre klimatiltak14:24SportSundby ber Klæbo leke seg14:07NorgePågrepet etter bombetrussel mot Nav-kontor14:04VerdenSpiontiltalen mot Frode Berg er klar13:52SportRusser fratatt kappgang-gull fra 201313:41NorgeLærer sa opp jobben i streikeprotest13:40SportIkke mer skiflyging for Lindvik13:24SportSkipresidenten tok til motmæle mot Kristoffersen13:20NorgeVil fengsle korrupsjonssiktede i Nortura-saken13:19NorgeBråk etter klimademonstrasjon i Trondheim12:53PolitikkLover oppløsning av tvangsfylker12:45PengerDNB og Danske Bank setter opp renta12:43KulturFrithjof Jacobsen blir tv-produsent i Monster12:39VerdenFlere titall drept i islamistangrep i Burkina Faso12:39VerdenMinst 60 omkom i bussulykke i Ghana12:38SportSpania – Norge på billigsalg12:21PolitikkHer streikar elevane i dag og dette er krava12:20NorgeStormsenter treffer Norge med full kraft11:54NorgeNorsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41NorgeNorsk 14-åring rekruttert av IS11:27SportPappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25SportSander Sagosen fra PSG til Kiel10:59NorgeSnøskred over fylkesvei i Troms10:50MotorFrykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35NorgeJegerne blir digitale10:34VerdenNord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34Verden13-åring varslet om busskapring i Italia10:29Politikk– SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20VerdenRussland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11Politikk– Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47SportHenriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43NorgeElvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30PolitikkLover troskap til EØS i Brussel09:15NorgeGeneralforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14VerdenHongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14NorgePolitiet etterforsker flere muligheter08:40SportKristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50PengerHarald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»
Populært