Ruud slet seg videre i Rio-kvalifisering

Casper Ruud er klar for siste hinder i kvalifiseringen til ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Foto: Lars Eide / NTB scanpix
Casper Ruud er klar for siste hinder i kvalifiseringen til ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Foto: Lars Eide / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud måtte to ganger ut i tiebreak da han slo ut det brasilianske hjemmehåpet Thomaz Bellucci i kvalifiseringen til ATP-turneringen i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med lørdagens seier er Ruud én kamp unna hovedtablået, som starter over helgen. Søndag møter han argentinske Facundo Bagnis i kvalifiseringsfinalen.

20-åringen fra Snarøya ble brutt av Bellucci i niende game, men slo umiddelbart tilbake med en vellykket bruddball. Settet måtte avgjøres i tiebreak, og der var Ruud sterkest med 7-3.

Også i sett nummer to ble Ruud brutt. Bellucci rykket opp i 4-2, men brasilianeren greide ikke å ta vare på muligheten til å avgjøre settet. Ruud kjempet til seg et servebrudd og reduserte luken til 4-5.

Nok en gang gikk spillerne til tiebreak. Ruud så ut til å cruise inn seieren da han ledet 6-2, men han klusset det til og tillot Bellucci å komme opp i 6-6. Ruud kunne til slutt juble for avansement da han endelig lyktes med sin femte matchball og vant tiebreaket med 8-6.

Ruud er for tiden rangert som nummer 129 i verden. Til sammenligning ligger Bellucci på 213.-plass på ATP-rankingen, mens Bagnis er listet som nummer 148.