Åpen for alle - alltid

NRK satser stort i ski-VM

Martin Johnsrud Sundby jubler for stafettgull i ski-VM 2017.
Martin Johnsrud Sundby jubler for stafettgull i ski-VM 2017. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

14 millioner kroner, 60 ansatte i Østerrike og nesten 60 timer TV-sending. NRK-sportens dekning av ski-VM i Seefeld er årets største prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når VM starter i Østerrike 19. februar, er NRK som vanlig på plass. Statskanalen sender alle øvelsene direkte på TV, radio og nett-TV, og på kvelden vil det være egne sendinger for medaljeseremoniene. Enda litt senere vil Ida Nysæter Rasch lede programmet «VM-kveld» fra torget i Seefeld.

Som tidligere vil det komme daglige humoristiske innslag fra Nicolay Ramm. Både norske og utenlandske medaljevinnere blir å se i VM-studioet.

Prisen for det hele er på omtrent samme størrelsesorden som NRK har ligget på tidligere.

– Budsjettet vårt er på 14 millioner. Det er hele prosjektet og inkluderer alt av utgifter tilknyttet mesterskapet, sier redaksjonssjef Janne Fredriksen i NRK Sport til NTB.

Hun mener det er verdt pengene.

– Ja, publikum har så høyt konsum av ski-VM at jeg må svare ja på det. Vi har selvfølgelig et ansvar for å bruke lisenspengene fornuftig, men alle tall fra tidligere tilsier at konsumet av innhold fra slike mesterskap er så stort at jeg mener at det er verdt det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Største prosjekt

Totalt vil det bli i underkant av 60 timer fra ski-VM, som blir den største operasjonen for NRK Sport i 2019.

– Vi vil ha rundt 60 personer på plass i Seefeld, opplyser Fredriksen.

Hun forteller at ettersom det er en utfordring å nå ut til de yngre publikummerne, satser NRK videre på sosiale medier.

– Alt handler om å gi et fullverdig tilbud til det norske folket. Sosiale medier blir et sted for å gi folk de største øyeblikkene og de gode historiene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig viser tall at de fleste konsumerer VM på TV.

– Live idrett ligger i bunn som viktigste premiss for alt vi gjør. Samtidig er interessen for historiene rundt også stor. Vi skal være tett på de store profilene, og så har vi selvfølgelig en stor satsing på Ramm, som veldig mange liker veldig godt.

Ingen bekymringer

Mye i NRK-sendingene vil altså være likt tidligere mesterskap. En liten endring av året er at hoppkommentatorene på radio sitter i Norge. TV-kommentatorene er derimot til stede i Østerrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra fjorårets OL mangler Marit Bjørgen, som la opp etter 2017/18-sesongen. Nylig kom det tall som viste at interessen for langrenn er dalende i mediene etter at Petter Northug satte karrierestrek. Det bekymrer ikke Fredriksen.

– Et VM er en arena der nye profiler kan ta steget opp. Jeg er ikke veldig bekymret med tanke på interessen for ski-VM, nei. Men det er vanskelig å si på forhånd. Man mister jo noe når to så store profiler som Northug og Bjørgen er borte, men så har vi Klæbo, og Johaug tilbake, og vi har Jarl Magnus Riiber (kombinert), som har hatt en fantastisk sesong, sier hun.