Meny

Son sikret sterk Tottenham-seier mot Leicester

Son Heung-min fastsatte sluttresultatet til 3-1 i Tottenhams seier mot Leicester. Foto: Matt Dunham / AP

Son Heung-min og Tottenham holder koken i gullkampen med 3-1 hjemme mot Leicester i Premier League søndag.

Den sørkoreanske midtbaneeleganten, Davinson Sánchez og Christian Eriksen sikret tre sterke poeng med hver sin scoring og sendte Leicester tomhendte fra Wembley. Jamie Vardy scoret for gjestene etter tidligere å ha bommet på straffe.

Sánchez noterte seg for sin første Tottenham-scoring da han headet Christian Eriksens innlegg i mål etter drøye halvtimen. Leicester ropte på offside, men Ricardo Pereira ble syndebukk for gjestene.

Straffebom

Vardy startet på benken og fikk sjansen fra straffemerket etter at James Maddison ble felt av Jan Vertonghen. Briten klarte ikke å overliste Hugo Lloris, som mesterlig reddet forsøket nede i hjørnet. Det var franskmannens første strafferedning i ligaen siden 2014.

Vondt ble til verre for blåtrøyene da Eriksen doblet ledelsen for vertene. Tre minutter etter straffebommen overlistet dansken sin landslagskollega Kasper Schmeichel med et herlig skudd fra 17 meter.

– Vi kan definitivt si at Hugo Lloris reddet oss et par ganger. Å redde straffesparket ga oss ekstra selvtillit, sa Eriksen til Sky Sports.

Kvarteret før slutt gjorde Vardy opp for straffebommen da han prikket inn innlegget fra Ricardo Pereira etter flott Leicester-forarbeid.

Son-revansje

Leicester var godt med i kampen og hadde langt flere avslutninger på mål enn vertene. På overtid kastet blåtrøyene flesteparten i angrep, noe Tottenham utnyttet til det fulle. Moussa Sissoko sendte Son av gårde med en enkel pasning. Alene mot Kasper Schmeichel var sørkoreaneren kald som en fisk og fastsatte resultatet til 3-1.

– Jeg var veldig selvsikker fordi jeg var én mot én. Keeperen var veldig stor, men jeg var sikker på å score med venstrefoten min, sa Son.

Son fikk med det revansjert det gule kortet han fikk i første omgang. Etter kvarteret gikk han i bakken og ropte på straffe. Selv om det var kontakt med Harry Maguire, falt sørkoreaneren noe lett, og dommer Michael Oliver ga Tottenham-stjernen gult kort for filming.

Seieren gjør at Tottenham står med 60 poeng etter 26 kamper. Det er fem poeng opp til tabelltoppen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært