OL-vinnerens siste VM-sjanse

Ragnhild Haga får det ikke til å klaffe for tiden. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix.
Ragnhild Haga får det ikke til å klaffe for tiden. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sist år tok Ragnhild Haga OL-gull. I dag har hun siste mulighet til å gå seg inn på et VM-lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiathlondistansen i Grova i Meråker blir viktig for henne. Plassen i troppen er udiskutabel, men foreløpig stopper det der.

9.-plassen på torsdagens 10 kilometer klassisk var alt annet enn det hennes skrantende selvtillit trengte.

– Det er nesten bedre at det er altfor dårlig enn middels. Det gjør det lettere å forstå at man er ute av det. I dag føltes ingenting bra. Ikke formen. Ikke teknikken. Ikke skiene.

Og hva betyr det med tanke på VM?

– Akkurat per i dag er det dårlig med tanke på VM, likevel vet du at det svinger fort i dette gamet, og plutselig kan det løsne. Men i de siste helgene har det nesten gått motsatt vei av det jeg hadde håpet og trodd. Det er kjedelig.

Gir ikke opp

Akkurat nå er ikke Ragnhild Haga inne på noe distanselag til VM. Det er et stykke opp også. Du har ikke gitt opp?

– Nei, jeg er ikke den som gir opp. Jeg vet at det svinger i dette gamet, og du kan ikke gi opp. Men det ser ikke akkurat lyst ut i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ventet at hun skulle ta ytterligere steg etter OL-gullet på 15-kilometeren i fri teknikk i Pyeongchang for ett år siden. Slik har det foreløpig ikke blitt. Snarere tvert imot. Pilen har pekt feil vei.

– Jeg har gravd meg ned mange ganger etter skirenn i år. Jeg har høye krav til meg selv, og det blir svart når du ikke innfrir dem. Særlig når du gjorde det så bra i fjor. Jeg har forsøkt å ha lave skuldre, og når det ikke funker bedre, er det nesten ikke annet å gjøre enn å le av det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Analyse

27-åringen som representerer Åsen IL, har prøvd å analysere og stille spørsmål om hvorfor det er som det er.

– Du snakker med dem som kjenner deg, men det er ikke alltid at du finner de svarene du leter etter. Det kan hende at det ble for mye før jul. Det var tunge bein, og jeg ble sliten. Jeg føler at jeg har trent bra og ladet opp i jula, men jeg har virkelig fått erfart at det ikke bare er å trykke på en knapp og så er formen der.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Olympisk mester og så dette?

– Det er kontrastfylt, men jeg har hatt opp- og nedturer før også og har trening i være nummer ni i NM. Jeg skal takle det, selv om jeg ønsker å være bedre. Per nå er jeg ikke god nok til å være med i VM, men jeg håper at jeg går bedre lørdag. Jeg skal i hvert fall prøve å være en god reserve. Det er mye som kan skje foran et mesterskap, sa Haga etter torsdagens 9.-plass.