Oilers tok tilbake serieledelsen

Stavanger Oilers-spillerne kunne juble for nok en seier. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stavanger Oilers hadde få problemer med å slå tabelljumbo Ringerike 5-2 på hjemmebane og klatret til topps på tabellen i eliteserien i ishockey.

Dermed er Stavanger-klubben oppe i 79 poeng. Det er ett poeng mer enn Vålerenga. Storhamar på tredjeplass har 77 poeng.

Oilers fikk en tung åpning på lørdagens oppgjør. Sju minutter var spilt da Dustin Parks sendte gjestene fra Ringerike i ledelse i overtall. Rogalendingene brukte riktignok ikke lang tid på å svare. To og et halvt minutt senere utlignet nemlig Kristian Forsberg.

Det sto likt etter den første perioden. Da satte hjemmefavorittene inn støtet. Mål av Even Myreng Kjellesvik, samt en Greg Mauldin-dobbel, sørget for en komfortabel ledelse før den siste perioden.

Ringerike reduserte, men Jacob Lagace fjernet all tvil da han satte inn 5-2 halvveis i tredje og siste periode.

Søndag er det storkamp i norsk ishockey. Da møtes gullrivalene Storhamar og Vålerenga til duell.