Vikar med drømmeomgang, norsk 40-21 over Saudi-Arabia i håndball-VM

Norges keeper Espen Christensen redder et straffekast i VM-kampen i håndball mot Saudi-Arabia lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Keeper Espen Christensen holdt lørdagsstengt før pause og drev Saudi-Arabia til ren fortvilelse i VM-kampen i håndball. Norge vant 40-21.

Målvaktsveteranen er et klart annetvalg bak Torbjørn Bergerud, men i den andre kampen i mesterskapet fikk han sjansen fra start.

Etter et kvarters spill hadde Christiansen stoppet ni av 12 skudd. Det er en redningsprosent på 75. Den statistikken kunne selvfølgelig ikke holde særlig lenge, men Christensen kom meget bra fra kampen totalt sett.

Rett etter pause ble han skutt i senk. Hassan Aljanabi klinket ballen rett i ansiktet på Christansen. Keeperen gikk ned som en utslått tungsvektsboker før han kom seg på beina med det som så ut som en tannskade.

18-åringen Alexander Blonz grep sjansen da han fikk den. Han scoret fem mål på seks avslutninger før pause.

Løpsvillig

Norge sparte Sander Sagosen som et ledd i planen om å ha ham på topp senere i VM. Et aggressivt norsk forsvar og mange redninger gjorde at det flommet over av kontringsmuligheter. De tok Norge stort sett godt vare på vei til 20-10 ved pause.

For landslagssjef Christian Berge ble kampen en ny mulighet til å få flere spillere i gang. Det lyktes han godt med for Magnus Abelvik Røds del. Oslogutten sto for seks scoringer på like mange skudd i 1.-omgangen og bra jobb i forsvar

Saudi-Arabia blir en enkel motstander for flere lag i VM. Spillerne deres veide i snitt ti kilo mindre enn de norske gutta. De var også 12 centimeter lavere i gjennomsnitt enn Norge.

VM fortsetter for Norge mot Østerrike mandag. Østerrikerne sto for en blemme av de sjeldne lørdag. Det ble timålstap mot Chile.