Meny

Ranieri: – Vi må hente en leder

Fulham's-manager Claudio Ranieri mener klubben må hente en ledertype om den skal berge plassen i Premier League. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fulham-manager Claudio Ranieri sier at klubben må hente en ledertype i dette overgangsvinduet for å unngå nedrykk fra Premier League.

Italieneren har ikke greid å føre Fulham bort fra nedrykksplass etter at han etterfulgte sparkede Slavisa Jokanovic i november. Laget er nest sist på tabellen, med fire poeng opp til rett side av streken, og det selv om det ble brukt godt over en milliard kroner på nye spillere etter opprykket i fjor sommer.

Midtstopper nevnes

Chelsea-veteranen og tidligere England-stopper Gary Cahill er nevnt som en mulig tilvekst. 33-åringen har spilt bare sju kamper denne sesongen, og bare én av dem i Premier League. Han besitter lederegenskapene og erfaringen Ranieri etterlyser i forsøket på å tette hullene i eliteseriens svakeste forsvar.

Fulham har sluppet inn 47 mål på 21 seriekamper. Burnley er nest dårligst med 42.

– Jeg tror vi trenger å kjøpe noen for å overleve. Vi har et godt lag, men mangler erfaring. Vi trenger en spiller med erfaring, en ledertype med karakterstyrke. Da kan vi forbedre laget, sier Ranieri.

Optimistisk Ranieri

67-åringen førte Leicester til klubbens sensasjonelle Premier League-tittel i 2016, men han fikk sparken da motgangen meldte seg sesongen etter. Da han tok jobben i Fulham, var det for å berge klubben fra nedrykk. Lørdag er det viktig bunnoppgjør borte mot Burnley.

Ranieri frykter ikke at spillerne fikk en mental knekk da Oldham fra nivå fire slo Fulham ut av FA-cupen.

– Jeg tror på dette laget og på klubben, men samtidig tenker Burnley at «dersom vi dreper Fulham, øker vi luken til dem og klatrer bort fra nedrykksstriden». Derfor er det en veldig, veldig viktig kamp, sier han.

– Jeg titter ikke på tabellen, for jeg vet hvor vi er. Vi er under vann, og jeg vil opp til overflaten.

(©NTB)

Populært