Meny

Tung norsk dag i parallellslalåmen i Holmenkollen

Det gikk ikke veien for Henrik Kristoffersen og de øvrige norske løperne i parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Henrik Kristoffersen, Sebastian Foss-Solevåg og Ragnhild Mowinckel røk alle ut i åttedelsfinalen i verdenscuprennet i parallellslalåm i Holmenkollen.

Det ble en tung norsk dag på hjemmebane 1. nyttårsdag. Etter å ha sett Ragnhild Mowinckel ryke ut i kvinnens åttedelsfinale klarte heller ikke Kristoffersen eller Foss-Solevåg å avansere.

I duell mot svenske Mattias Hargin endte Kristoffersen tjue hundredels sekund bak i første løp. Nordmannen klarte ikke å ta igjen svensken, som kom i mål 26 hundredeler foran Kristoffersen totalt.

Sebastian Foss-Solevåg leverte varene i første renn mot Ranom Zenhäusern og ledet med åtte hundredeler, men tyngre gikk det i annet renn. Ålesunderen mistet tidlig forspranget og hektet i en port da han prøvde å ta igjen sveitseren.

Mowinckel klarte ikke å hamle opp med slalåmspesialisten Shiffrin i åttedelsfinalen. Den amerikanske verdenscuplederen vant begge løp og slo dermed ut 26-åringen fra Molde.

Amerikaneren tok første stikk og kom i mål elleve hundredeler før Mowinckel i den isete Holmenkollen-løypa. Løp to ble av det svært spennende slaget, men Mowinckel trøblet i avslutningen og kom inn 89 hundredeler bak Shiffrin.

Dermed måtte samtlige norske utøvere se resten av konkurransen fra tribuneplass.

(©NTB)

Populært