Innbytteren herjet for West Ham

Lucas Perez scoret to ganger for West Ham tirsdag. Foto: Mike Egerton/PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Innbytter Lucas Perez scoret to ganger og ble dagens mann da West Ham slo Cardiff 3-1 i Premier League tirsdag.

Perez, som ble hentet til West Ham fra Arsenal i sommer, slapp til i tirsdagens kamp da måltyven Marko Arnautovic måtte kaste inn håndkleet med skade allerede før pause.

Innbytteren var ikke sen om å takke for tilliten. Fire minutter etter hvilen sendte han hjemmelaget i ledelsen etter en lekker frispilling av lagkamerat Robert Snodgrass, og fem minutter deretter økte samme mann til 2-0.

Da hadde West Ham kampen i sin hule hånd, men hjemmefansen skulle få mer å juble for. 61 minutter var spilt da Michail Antonio stanget inn 3-0 etter et presist hjørnespark fra nevnte Snodgrass.

På tampen kranglet Josh Murphy inn et trøstemål for Cardiff.

– Lucas Perez var meget god. Han er spiss, så denne typen kamp med mange spillere bak ballen var utfordrende for ham, sa West Ham-manager Manuel Pellegrini til BBC etter kampen.

– Jeg synes ikke han har noe å bevise. Vi vet hvorfor vi hentet ham hit, og jeg visste hva han er i stand til. Det kan være mange grunner til at spillere ikke får spilletid, men det er uansett viktig å gripe sjansene når de kommer, tilføyde han.

Med til historien hører det også at waliserne kunne tatt ledelsen da laget fikk straffe før pause, men West Ham-keeper Lukasz Fabianski reddet forsøket fra Joe Ralls på strålende vis.

Seieren løftet West Ham til 12.-plass på tabellen. Cardiff har fire lag bak seg.