Meny

Mørk-tvillingene forfølges av skader, Theas EM-drøm knust

Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik og en trist Thea Mørk under kampen mellom Tsjekkia og Norge mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lagvenninnene hadde tårer i øynene da de snakket om nok en smell for Thea Mørk. Skadene virker ikke å ha noen ende for henne og tvillingsøsteren Nora.

Noen få minutter mot Tsjekkia blir hennes EM. Nå må de to se fram mot VM neste år i Japan. Der har hun og tvillingsøsteren Nora et mål om å spille sammen.

– Jeg kjente absolutt ingenting på oppvarmingen og følte meg egentlig veldig pigg både i dag (mandag) og i går (søndag) på trening. Testene har også vært veldig positive, sa en nedbrutt Mørk på spørsmål fra NTB.

Tårene presset på.

– Det er egentlig en trist overraskelse å få ute på banen. Jeg begynner jo å bli lei av den samme skiten.

– Jeg tror det skal mye til (å komme på beina i EM). Jeg fikk litt behandling i garderoben i 2. omgang, men jeg trengte også litt tid på å samle meg, sa Mørk.

Thorir med dommer-refs: – Øver seg for å dømme herrene

Ute

Denne gangen er det en lårskade som stopper Thea etter bare noen minutters spill i hennes første seniormesterskap.

Hun har tidligere vært gjennom fire kneoperasjoner og gått glipp av fire sesonger på grunn av det. I tillegg har hun slitt med en svært vrien skulder.

– Hun kom bare ut på sidelinjen og sa at «det går ikke». Det er veldig synd, og jeg synes veldig synd på henne, sier Veronica Kristiansen til NTB.

Hun satt på reservebenken da Mørk kom med den nedslående meldingen i Tsjekkia-kampen.

Les også: Herrem pakket i en fei, venter høy tribunepuls i EM

Nært hold

Brest, Frankrike 20181203. Heidi Løke klemmer Thea Mørk etter kampen mellom Tsjekkia-Norge Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal var veldig lei seg på lagvenninnens vegne.

– Det er ekstremt trist. Er det noen som ikke fortjener dette, så er det Thea. Det var virkelig vondt å se. Den familien har fått mye, sa Oftedal til NTB.

I fjor vinter var Oftedal på banen da Nora Mørk ødela korsbåndet. Tidligere i høst fikk hun etterskader i kneet og måtte droppe EM.

Camilla Herrem er allerede på plass i Frankrike. Hun skrives trolig inn i den norske troppen tirsdag og spiller nok også i gruppefinalen mot Romania onsdag.

Den må Norge vinne for å ha reelt håp om å gå til semifinalen.

Aktuelt: Sagosen og Myrhol nominert i verdens beste-kåring

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært